Luc Besson zsűrielnök lesz Kínában

> Filmrakat.hu | 2015. március 20. péntek

Luc Besson Luc Besson francia filmrendező lesz az idei pekingi filmfesztivál zsűrijének elnöke, az április 16. és 23. között tartandó mustrára 930 alkotást neveztek 90 országból – közölték a rendezvény szervezői csütörtökön a kínai fővárosban.

Hirdetés:

A Tientan-díjért versengő filmeket elbíráló zsűri elnöke Luc Besson lesz, a grémiumban helyet kapott az amerikai Robert Mark Kamen, a dél-koreai Kim Ki-duk, a brazil Fernando Meirelles, az orosz Fjodor Bondarcsuk, valamint a hongkongi Peter Csan és a kínai Csou Hszü.

Az immár ötödik filmfesztiválon tíz kategóriában ítélik oda az összefonódó karjával az Ég Templomának (Tientan) körvonalát formázó nő aranyszobrát, a Tientan-díjat. Köztük van a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi és női színészek, valamint a legjobb filmzene kategóriája is.

A rendezők azt is elmondták, hogy a fesztivállal párhuzamosan futó Pekingi Filmpanoráma nevű seregszemlére 103 országból 1531 film érkezett.

A nyitó és záró rendezvényt a Peking külső kerületében lévő festői Jancsi (Yanqi) tó mellett tartják majd, ahol tavaly ősszel az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozóját is megrendezték.

A tavalyi pekingi filmszemlén a legjobb filmnek járó díjat a kanadai-indiai koprodukcióban készült Siddharth című filmdráma nyerte.

Forrás: MTI 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Luc Besson zsűrielnök lesz Kínában - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − három =