Luc Besson stílusa

By | 2014. július 14. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Azt mondják, hogy egy Luc Besson-féle produkciót azonnal föl lehet ismerni a látványvilágáról. Hogy ez tényleg így van, arra legközelebb a Lucy című mozifilmje adhat újabb bizonyítékot.

Luc Besson

Luc Besson

A Bessonos stílus leginkább annak köszönhető, hogy a rendező a filmkészítés minden munkafázisában részt vesz, ugyanis valamennyi filmes szakterületen kipróbálta már magát, mielőtt rendező lett. A színészek és a stábtagok ezért nem lepődtek meg, amikor Besson még egy kis művért kent a statisztákra a Lucy forgatásán, vagy megigazította Scarlett Johnasson sminkjét.

„Luc szeret mindent maga csinálni – mondja a film producere. – Amikor van egy ötlete, nekivág, és megvalósítja. Ettől lesznek olyan intenzívek a filmjei jelenetei. Miután beálltunk a díszletbe, a színészek kerülnek a középpontba, és nem a technikai elemek. A színészek nagyra értékelik, hogy ott van mellettük, vállán a kamerával, és menet közben is instruálja őket.”

Besson azért ragaszkodik hozzá, hogy a kamerával együtt szinte benne legyen a jelenetben, mert minden snittről kristálytiszta elképzelése van.

„Szeretek nagyon közel lenni a színészeimhez. Rájöttem, hogy amikor azt mondom, ’Tessék!’, az olyan, mintha injekcióstűt döfnék a színész karjába. Érzéstelenítő hatású. A ’Tessék!’ és az ’Ennyi!’ között a színész más tudatállapotban van, amit én nem akarok megszakítani. Például előfordul, hogy a dialógus közepén közbeszólok: ’Állj, vegyél mély levegőt, és kezdd az elejéről’. Nem állunk le a jelenettel, mert a színészt nem szeretném kizökkenteni ebből a más állapotból. És ők ennek örülnek, mert ha újra a ’Tesséktől’ kellene nekifutni, megint fel kellene építeni magukban a kellő feszültséget.”

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy + 10 =

Címlapról

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább

Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon
Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing )című szatírájához...
Tovább

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább