Liam Neeson producernek áll

> Filmrakat.hu | 2015. április 18. szombat
Liam Neeson az Elrabolva filmek sztárja producer lesz

Hirdetés:

Elrabolva 3. (2015) amerikai thriller

Színészként Liam Neeson már szerepelt egy ír függetlenségért harcoló szerepében, ő alakította 1996-ban a függetlenségi mozgalom legnépszerűbb vezetőjét, Michael Collinst az azonos című filmben. Az Észak-Írországban született filmsztár most egy másképp harcoló, IRA-terroristáról készülő filmen dolgozik producerként. A Mad and Wonderful Thing című thriller az azonos című regény alapján készül.

{adinserter 4}

Az Elrabolva filmek sztárja az Öt perc Mennyország (2009) című angol drámában is az Északír politikai-vallási feszültségekkel foglalkozó alkotásban játszott főszerepet, egy protestáns gyilkost alakított.

Neeson most producerként kényesebb vizekre evezett, hiszen Mark Mulholland debütáló regényében egy fiatal IRA-mesterlövész az elbeszélő. Az író elmondta: öccséről mintázta a főhőst, akit 20 éves korában ítéltek 22 évi börtönbüntetésre, mert bűnrészesnek találták londoni bombamerényletek előkészítésében. Darren Mulholland az egyike volt annak a három IRA-tagnak, akiket 1998-ban tartóztattak le, miután fény derült arra, hogy szabotázst akartak megkísérelni az úgynevezett nagypénteki megállapodás vagy más néven belfasti egyezmény megakadályozására – olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

A regény tavaly jelent meg. Lian Neeson szerint kitűnő, megindító munka. Mint mondta, a megállapodás létrejötte óta elég idő telt el, és a regény eredeti és izgalmas módon számol be az akkori eseményekről.

Forrás: MTI 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Liam Neeson producernek áll - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 4 =