Lengyelországban forgatott Steven Spielberg

Szerző | 2015. március 5. csütörtök

Tom Hanks lesz Spielberg filmjének főszereplőjeHa Steven Spielberg Lengyelországban forgat, annak olyan film az eredménye, mint amilyen az Oscar-díjas Schindler listája volt. A háromszoros Oscar-nyertes rendező tavaly novemberben Tom Hanks főszereplésével egy hidegháborús kémfilmet forgatott lengyel honban! Filmsztárok a Filmrakatban.

Hirdetés:

{adinserter 4}

Spielbergnek sikerült egy igazán ütős csapatot összehoznia az új filmjéhez, a zeneszerző, a rendező, a forgatókönyvírók és a főszereplő is elnyerte már az Oscar-díjat, többen nem is egyszer! A legfrissebb információ a stábbal kapcsolatban, hogy John Williams komponálja a zenét a hidegháborús kémfilmhez – értesült a Slashfilm.com filmes portál.

A Bridge of Spies című produkciót korábban St. James Place munkacímmel forgatták. A végleges címváltozatot Marc Platt producer erősítette meg. A film forgatása novemberben a lengyelországi Worclawban zajlott. Spielberg húsz évvel a Schindler listája című Oscar-díjas filmje születése után dolgozott ismét Lengyelországban.

A film a hatvanas évek Berlinjében játszódik, egy az Egyesült Államok és a Szovjetunió között létrejött kémcsere történetét eleveníti fel. Az amerikai-német koprodukcióban készülő kémfilm főszerepét Tom Hanks alakítja. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Coen testvérek írták. A filmben Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda és Eve Hewson is szerepet kapott.

Williamsnek és Spielbergnek a Slashfilm.com portál szerint ez a 27. közös munkája. Williams öt Oscar-díjat kapott pályafutása során, köztük A cápa, az E.T. – A földönkívüli és a Schindler listája című Spielberg-filmek muzsikájáért. A nyárra várható Jurassic World zenéjét is ő komponálta, és az új Star Wars-film, a J. J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő dallamait is ő szerezte.

A Bridge of Spies című thrillert 2015. október 16-án mutatják be az észak-amerikai mozikban.

Forrás: MTI | Slashfilm 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Lengyelországban forgatott Steven Spielberg - Sztárhírek | Filmrakat.hu