Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Lány kilenc parókával

By | 2014. március 16. vasárnap

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és most a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve kerül a magyar mozikba. A Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült film elragadó bájjal mutatja be egy fiatal lány rákkal szembeni küzdelmét.

Hirdetés:

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban

Lány kilenc parókával (+12)

2014 – színes, szinkronizált német film

Eredeti cím: Heute bin ich Blond
Forgatókönyvíró: Kati Eyssen
Producer: Andreas Bareiß, Sven Burgemeister
Fényképezte: Martin Langer Vágó: Simon Gstöttmayr
Rendezte: Marc Rothemund
Szereplők: Lisa Tomaschewsky, Karoline Teska, David Rott, Alice Dwyer

Hazai bemutató dátuma: 2014. április 10. Forgalmazza az MTVA.

Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála.

Lány kilenc parókával – a történet röviden

Az életvidám és vagány 21 éves Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Addigi élete fenekestül felfordul. A kezdeti megrázkódtatást leküzdve Sophie elhatározza, nem hagyja magát, élni akar, megküzdeni a betegségével mindazért, ami még vár rá az életben: az álmaiért, a bulikért, a boldogságért, a hódításokért. A kezelések következtében azonban szembe kell néznie azzal, hogy külseje megváltozik. Úgy dönt, nem várja meg, amíg a kemoterápia következtében haja kihullik.

Úgy dönt, nem várja meg, amíg a kemoterápia következtében haja kihullikNem hagyja, hogy a betegség akár ilyen módon is befolyásolja őt, ezért önmaga borotválja le a haját. Megváltozott külsejét parókákkal fedi el. Kilenc különböző fazonú és színű parókája Sophie hangulatait és személyiségét fejezi ki, hol szomorúbbnak, hol éppen romantikusabbnak mutatva őt. Sophie kilenc új személyisége a mindennapos orvosi kezelések mellett veti bele magát esténként az életbe. Bulizik legjobb barátnőjével, és beleszeret legjobb haverjába, Rob-ba, miközben humorral, bátorsággal, valamint némi könnyű szívűséggel igyekszik szembenézni a betegségével.

Sophie beleszeret legjobb haverjába, Rob-ba, miközben humorral, bátorsággal, valamint némi könnyűszívűséggel igyekszik szembenézni a betegségével.

Sophie életszeretete és a betegséghez való egyedülálló hozzáállása sok sorstársa számára szolgálhat pozitív példával.

A film rendezője, Marc Rothemund olyan, Magyarországon is közismert filmeket rendezett korábban, mint a Hangyák a gatyában tinivígjáték, és az Oscar-díjra jelölt Sophie Scholl – Aki szembeszállt Hitlerrel című történelmi dráma. A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és most a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve kerül a magyar mozikba.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 15 =