Kristóf Márton a legjobb színész díját nyerte

> Filmrakat.hu | 2015. április 4. szombat

Kristóf Márton az Utóélet című magyar filmbenKristóf Márton lett a legjobb színész a 20. Vilniusi Nemzetközi Filmfesztiválon Litvániában. A magyar színész az Utóélet című filmben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb színész díját a csütörtökön véget ért rendezvényen.
{adinserter 4}

Hirdetés:

A Zomborácz Virág rendezésében készült film a New Europe – New Names (Új Európa – új nevek) versenyszekció tíz filmje között szerepelt a programban. Az öttagú nemzetközi zsűri a legjobb színész díját Kristóf Mártonnak ítélte oda – közölte a filmet forgalmazó Vertigo Média pénteken az MTI-vel.

Mint írják, Litvánia egyik legjelentősebb kulturális eseményén évente több mint 200 alkotást tűznek műsorra. A fesztivál versenyszekciójában új, innovatív alkotók és filmjeik versengenek egymással.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült alkotás korábban a 49. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon az East of the West versenyprogramban szerepelt. Spanyolország vezető nemzetközi filmes eseményén, az 59. Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon (Seminci) a Meeting Point-válogatás legjobb filmjének járó elismerést vihette haza. Március közepén a közönség szavazatai alapján megnyerte a 33. Bergamo Nemzetközi Filmfesztivál 5 ezer euró értékű BFM-Banca Popolare di Bergamo-díjat is.

A magyar mozikban szeptember 11-e óta vetített Utóéletet eddig több mint 21 ezren láttak országszerte.

A film gyártója a Pusztai Ferenc vezette KMH Film, amely jelenleg többek között Árpa Attila Holtomiglan, Gigor Attila A kút és Pálfi György A hang című játékfilmtervét is fejleszti – írták a tájékoztatóban.

Forrás: MTI 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Kristóf Márton a legjobb színész díját nyerte - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − nyolc =