A közös szenvedély – díszbemutató

By | 2014. augusztus 5. kedd

A brazíliai labdarúgó világbajnokság csak nemrég ért véget, de Magyarországon ismét a foci vb hozza lázba a mozirajongókat. Augusztus 7-től kerül a hazai mozikba A közös szenvedély című film, melynek tegnap volt a díszbemutatója.

Hirdetés:
Kassai Viktor labdarúgó játékvezető, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Gianni Annoni televíziós műsorvezető, étterem-tulajdonos

Kassai Viktor labdarúgó játékvezető, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Gianni Annoni televíziós műsorvezető, étterem-tulajdonos A közös szenvedély díszbemutatóján

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) viszontagságos történetét, valamint a foci vb csodálatos hangulatát idézi A közös szenvedély című francia mozi. Az MTVA forgalmazásában a magyar mozikban augusztus 7-étől látható francia sportfilm rendezője, Frédéric Auburtin.

A közös szenvedély (United Passions) a világ futball kezdetéig, az 1904-es megalakulásig visszanyúlva mutatja be a nemzetközi szövetség történetét, a három meghatározó elnök, a francia Jules Rimet (1921-1954), a brazil Joao Havelange (1974-1998) és a svájci Sepp Blatter (1998-tól) életútját a középpontba állítva. Az archív felvételeket is felhasználó fordulatos mozi a FIFA történetét átszövő konspirációkra is kitér.

A film díszbemutatóját a fővárosban, a MOM Parkban, a Cinema Cityben 2014. augusztus 4-én tartották, melyen több hazai labdarúgó kiválóság is részt vett.

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk: