Korcs kutya Cannesban

By | 2014. május 20. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Buddy kutya, mint a legújabb magyar thriller főszereplője Cannesban a többi sztárral együtt parádézhatott a vörös szőnyegen!

Hirdetés:
Buddy,  Psotta Zsófia és Mundruczó Kornél Cannesban

Buddy, Psotta Zsófia és Mundruczó Kornél Cannesban

Mundruczó Kornél történelmet csinált. Sokféle filmes hajolt már meg a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál tengerparti fesztiválpalotájának nagytermében, de kutya még nem köszönte meg a tapsot. Május 17-én, Mundruczó új filmje, a Fehér Isten (12E) (hazai bemutató: június 12.) vetítése után ez is megtörtént.

Fehér Isten - Jelenetfotó 2

Persze, nem véletlenül: a film ugyanis arról szól, hogy az egy rendelet miatt utcára dobott korcs kutyák összefognak, és fellázadnak az ember ellen. A történet középpontjában egy kislány és az ő négylábú kedvence áll: ők keresik egymást az egyre ijesztőbb forgatagban.

A különlegesen igényes cannes-i közönség egyöntetűen lelkesedett a filmért.
Fehér Isten - Jelenetfotó 1Az egyik legfontosabb filmes szaklap, a Variety szerint: „Mundruczó hatodik és legjobb filmje érzelmileg felemelő, technikailag pedig mesteri” „Ennek a filmnek jó a szimata, és harapós” – teszi hozzá a Guardian tudósítója. A Cineuropa egyenesen „virtuóznak” nevezi Mundruczót, aki „megdöbbentő és kemény” filmet készített.

Az Un Certain Regard szekció vetítése után hosszú taps köszöntötte az alkotókat, és nemcsak a rendező, hanem a 14 éves Psotta Zsófia is sok autogramot adhatott. Buddy kutya addig büszkén tűrte, hogy fotózzák.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + 4 =