A kommuna (Kollektivet, dán dráma, 2016)

By | 2016. április 5. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Ha egy nagy házat örököl valaki, azt úgy könnyebb fenntartani, ha sokan élnek benne. Eleinte a hangulat is sokkal jobb… A kommuna a Távol a világ zajától, a Születésnap, a Submarino és a Kedves Wendy! filmek rendezőjének életrajzi ihletésű filmje: Vinterberg gyerekkorában egy, a filmben is látható kommunában élt. A film hatalmas sikerrel futott a dán mozikban, és bemutatásakor a bevételi toplista élén nyitott.

A kommuna (16)

színes, feliratos dán dráma, 2016, 111 perc

Rendezte: Thomas Vinterberg
Írta: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm. Producer: Morten Kaufmann, Sisse Graum Jørgensen. Fényképezte: Jesper Tøffner. Vágó: Anne Østerud, Janus Billeskov Jansen. Zene: Fons Merkies

Szereplők: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares, Julie Agnete Vang, Lars Ranthe, Magnus Millang, Martha Sofie Wallstrøm Hansen

Magyarországi bemutató: 2016. április 28. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

A kommuna – filmajánló

Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a felesége is beleegyezik. Aztán az idő múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.

Thomas Vinterberg rendező korábbi filmje A vadászat hatalmas sikert aratott világszerte. Mostani, A kommuna című mozijának világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Berlinale versenyprogramjában volt, s főszereplője, Trine Dyrholm alakításért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Ezüst Medvét.

A kommuna – filmelőzetes


2016.04.28 A kommuna (Kollektivet, dán dráma, 2016)

Ha tetszik, jelezd nekünk: