Két nap, egy éjszaka

By | 2014. szeptember 10. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Két nap, egy éjszaka története Marion Cotillard főszereplésével. A mozifilm egy sarokba szorított nő elkeseredett küzdelmét mutatja be az őt elbocsátó vállalattal. Filmajánló a filmrakatban.

Két nap, egy éjszaka (+12)
2014 – színes, belga-francia-olasz mozifilm

Eredeti cím: Deux jours, une nuit
Nemzetközi cím: Two Days, One Night
Cannes Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilm – 2014
Rendezte: Jean-Pierre és Luc Dardenne Forgatókönyv: Jean-Pierre és Luc Dardenne Fényképezte: Alain Marcoen Producer: Jean-Pierre és Luc Dardenne Vágó: Marie-Hélène Dozo
Főszereplők: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet

Országos bemutató: 2014. október 23. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Marion Cotillard és a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek közös filmje egyetlen hétvége történetét meséli el.

Az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Marion Cotillard és a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek közös filmje egyetlen hétvége történetét meséli el.

Két nap, egy éjszaka – filmajánló

Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái győzködésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

Két nap, egy éjszaka - jelenetfotó

A belga Dardenne-testvérek az elmúlt másfél évtizedben az európai művészfilm egyik legjelentősebb alkotóivá váltak. Alkotásaik – köztük a Lorna csendje és a Srác a biciklivel – elsőként Cannes-ban mutatkoznak be, ahonnan mindig díjjal távoznak. Legújabb filmjük, a Két nap, egy éjszaka főszereplőjéül a kortárs francia mozi legnagyobb csillagát, a gyönyörű Marion Cotillard-ot választották. A hollywoodi filmekben (Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, Éjfélkor Párizsban) is gyakran szerepet vállaló Oscar-díjas színésznő legnagyobb szakmai sikerei, a Piaf és a Rozsda és csont után ismét ledöbbentően hiteles és igazán emlékezetes alakítást nyújt.

Cannes 2014 - versenyfilm

Filmelőzetes eredeti nyelven

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább