Két nap, egy éjszaka

> Filmrakat.hu | 2014. szeptember 10. szerda
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

Két nap, egy éjszaka története Marion Cotillard főszereplésével. A mozifilm egy sarokba szorított nő elkeseredett küzdelmét mutatja be az őt elbocsátó vállalattal. Filmajánló a filmrakatban.

{adinserter 4}

Két nap, egy éjszaka (+12)
2014 – színes, belga-francia-olasz mozifilm

Eredeti cím: Deux jours, une nuit
Nemzetközi cím: Two Days, One Night
Cannes Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilm – 2014
Rendezte: Jean-Pierre és Luc Dardenne Forgatókönyv: Jean-Pierre és Luc Dardenne Fényképezte: Alain Marcoen Producer: Jean-Pierre és Luc Dardenne Vágó: Marie-Hélène Dozo
Főszereplők: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet

Országos bemutató: 2014. október 23. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Marion Cotillard és a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek közös filmje egyetlen hétvége történetét meséli el.

Az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Marion Cotillard és a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek közös filmje egyetlen hétvége történetét meséli el.

Két nap, egy éjszaka – filmajánló

Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái győzködésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

Két nap, egy éjszaka - jelenetfotó

A belga Dardenne-testvérek az elmúlt másfél évtizedben az európai művészfilm egyik legjelentősebb alkotóivá váltak. Alkotásaik – köztük a Lorna csendje és a Srác a biciklivel – elsőként Cannes-ban mutatkoznak be, ahonnan mindig díjjal távoznak. Legújabb filmjük, a Két nap, egy éjszaka főszereplőjéül a kortárs francia mozi legnagyobb csillagát, a gyönyörű Marion Cotillard-ot választották. A hollywoodi filmekben (Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, Éjfélkor Párizsban) is gyakran szerepet vállaló Oscar-díjas színésznő legnagyobb szakmai sikerei, a Piaf és a Rozsda és csont után ismét ledöbbentően hiteles és igazán emlékezetes alakítást nyújt.

Cannes 2014 - versenyfilm

Filmelőzetes eredeti nyelven

 

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Két nap, egy éjszaka - dráma | Filmrakat.hu