Keresztút német dráma (2014)

By | 2015. január 13. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Keresztút (2014) német drámaA Keresztút egy vallásos témájú történet, mely egy kislány nézőpontjából mutatja be a vallásgyakorlás és a modern világ közti szakadékot. A film a Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medve díjat nyert a legjobb forgatókönyvért. Filmajánló a Filmrakat mozimagazinban.

Keresztút (16)
német film, magyar felirattal, 2014, 107 perc

Eredeti cím: Kreuzweg

Forgatókönyvíró: Anna Brüggemann, Dietrich Brüggemann. Operatőr: Alexander Sass. Producer: Leif Alexis, Fabian Maubach. Vágó: Vincent Assmann
Rendező: Dietrich Brüggemann

Szereplők:
Lea van Acken (Maria), Hanns Zischler (Bestatter), Florian Stetter (Pater Weber), Franziska Weisz (Mutter), Birge Schade (Sportlehrerin), Ramin Yazdani (Arzt), Moritz Knapp (Christian)

Bemutató: 2015. január 22. Forgalmazó: Cirko Film.

Mária története - Keresztút (2014) német dráma

Keresztút – Filmajánló

A film egy tizennégy éves lány, Maria szemszögéből mutatja be a vallásgyakorlás és a modern világ között húzódó szakadékot. A bigott katolikus közösség, amelyben Maria serdül, nem enged az élvezetek világának, s ennek megfelelően családja is szigorú vallásos neveltetésben részesíti. A kislány fejébe veszi, hogy Jézus nyomdokaiba lép és mártírhalált hal testvéréért, aki megfejthetetlen okokból kifolyólag nem beszél. A film tizennégy részben mutatja be Maria útját, ahogy Krisztus útja a Golgota-hegyre is tizennégy stáción át vezetett.

A kislány fejébe veszi, hogy Jézus nyomdokaiba lép

Keresztút – német nyelvű trailer

Ha tetszik, jelezd nekünk: