Kalifornia romokban

> Filmrakat.hu | 2015. április 14. kedd

Törésvonal - jelenetfotóHogyan készült a Törésvonal, nyár legizgalmasabb katasztrófafilmje? Trükkfelvételekkel, makettekkel oldották meg a romba dőlt Kalifornia ábrázolását, vagy “megépítették” a katasztrófa sújtotta várost? Elmondja a film rendezője és a női főszereplő. Filmhírek a Filmrakatban.

Hirdetés:

{adinserter 4}

Kalifornia elpusztul. Nem nagy ügy. Brad Peyton, a nyár elsöprő katasztrófafilmje, a Törésvonal (San Andreas, hazai bemutató: június 4.) rendezője a leglátványosabb filmet is egy gyors receptbe tudja sűríteni.

Azt mondogattuk a forgatáson: építsünk valami izgalmasat, és tegyük bele a színészeket – mesélte a rendező. – Ennyi volt a feladat: nagyon valóságosnak látszó, borzasztó helyzeteket létrehozni, és megnézni, hogy ki győz: a Rock vagy a természet. Egyszerűen a lehető legtöbb kaszkadőr trükköt, őrültséget és veszélyt akartuk lefilmezni a rendelkezésünkre álló idő alatt.

Valóságos helyszínekről, veszélyes jelenetekről beszélt a film női főszereplője.

Nagyon csodálkoztam is – ismerte be Carla Gugino, aki Dwayne Johnson feleségét alakítja a filmben. – Igazi helyzetekben voltunk. Az efféle filmekben ez nagyon ritka: a színészeknek többnyire egy zöld vászon előtt kell grimaszolniuk. Most meg tényleg romok között, hajón, pincében kúsztunk-másztunk, úsztunk… már nem is értem miért, egy több emeletes zuhanást is bevállaltam. Kábelen persze. Olyan voltam, mint egy marionett… szerintem, a stáb hülyének nézett, hogy én csináltam. Csak Dwayne bíztatott.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Kalifornia romokban - Filmek | Filmrakat.hu