Joel Edgerton elleste a titkot

By | 2014. november 12. szerda

Joel Edgerton ausztrál színész, producer és forgatókönyvíró számtalan filmszerep után úgy döntött, hogy a kamera másik oldalára áll és rendezni fog! Az Exodus: Istenek és királyok főszereplőjeként saját rendezését megelőzően még lehetősége volt napjaink egyik legjobb filmrendezőjétől ellesni a legapróbb fortélyokat.

Hirdetés:
Joel Edgerton - Ramszesz szerepében az Exodus: Istenek és királyok című filmben

Joel Edgerton mint Ramszesz

Az elmúlt években szokássá vált, hogy a legnagyobb filmek, legnagyobb rendezők igyekeznek a legjobban titkolózni: a forgatási helyszíneket sok méter magas, hordozható falakkal veszik körül, a készülő filmről pedig a lehető legkevesebbet árulják el. De a kémek így is bejutnak néha. Például mint főszereplő.

Joel Edgerton játssza az egyik főszerepet, Ramszesz fáraót Ridley Scott új, a bibliai időkbe vezető megaprodukciójában, az Exodus: Istenek és királyok-ban (12E) A nagy Gatsby-ben és a Warrior-ban híressé vált színész nemrégiben tette közzé: következő forgatására mint rendező szeretne érkezni, és már a színészek szerződtetésénél tart.

– Az Exodus készítése idején már tudtam, hogy össze fog jönni a rendezői munkám – nyilatkozta. – Nem nagyon beszéltem róla senkinek, de folyton a fejemben járt. És a film készítése közben végig ebből a szempontból figyeltem Ridleyt. Igyekeztem memorizálni, mit hogyan csinál, mikor határozott, mikor engedékeny, milyen döntéseket hoz. Még azt is megjegyeztem, hogy a stúdióban mikor kivel ebédel. Azt hiszem, kiváló rendezőiskolába jártam…

 

Ha tetszik, jelezd nekünk: