Farkas japán ellensége a jakuza

> Filmrakat.hu | 2013. április 26. péntek

A Farkas (Wolverine, hazai bemutató: július 25.) című fantasy jelentős része Japánban készült, a főbb szerepekben – Hugh Jackmant kivéve – japán színészeket láthatunk.

Hirdetés:

A filmben James Mangold rendező megpróbálta a keleti és a nyugati kultúrák keresztezésével fokozni a feszültséget. A történetben Farkas (Hugh Jackman) Japánban találkozik egy régi ismerősével: aki történetesen a jakuza, a japán maffia vezére lett.

Farkas fantasy film. A történet helyszíne Japán.

Farkas fantasy film. A történet helyszíne Japán.

Jakuza a rossz

A Farkas és a hozzá hasonló történetek a jó és a rossz küzdelmén alapulnak. Ebben a filmben a rossz a jakuza, Japán XVII. századtól napjainkig élő és egyre erősödő maffia szerű szervezete, mely klánokba szerveződik és területekre osztja egymás között a városokat. A bűnöző szervezetek központja Tokió, innen irányítják az illegális tevékenységet, a rendőrök – és az egymás – elleni háborút. A jakuza japánban a hűség jelképévé is vált, olyan alattvaló, aki képes meghalni a rangban felette állóért, a jakuza fejéért. Előfordul a hűség megjelenítéseként, vagy bocsánatkérésképp a yubitsune, azaz a kisujj legkülső percének levágása. A közvélemény a jakuzák megítélésében megosztott, sokan hősként tekintenek rájuk, mint annak idején Magyarországon a betyárokra.

A japán jakuza világába csöppen Farkas és a keleti harcművészettel kell megküzdenie

A japán jakuza világába csöppen Farkas és a keleti harcművészettel kell megküzdenie

Szamurájkardos akciójelenetek és japán tollrajz

Mivel a a főellenség a jakuza, ez James Mangold rendezőknek lehetőséget adott arra, hogy ultramodern és hagyományos, szamurájkardos akciójeleneteket is a filmbe illesszen. A plakáton Farkas sziluettje japán stílusú tollrajzként jelenik meg – és nagyon lopják. Amióta a poszter Amerika-szerte megjelent a buszmegállókban, több mint ötven százalékukat pótolni kellett – tudósított a Collider. – A gyűjtők ugyanis teljesen rákattantak a plakátra, és ha tehetik, hazaviszik. A stúdió pedig mit tehetne mást? Új plakátokat nyomat, és talán nem is bánja olyan nagyon, hogy szuperhősének különleges új filmje ilyen látványosan népszerű.

Farkas sziluettje japán stílusú tollrajzként jelenik meg

Farkas sziluettje japán stílusú tollrajzként jelenik meg

 

 

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Farkas japán ellensége a jakuza - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − tizenegy =