James Gandolfini utolsó filmje

> Filmrakat.hu | 2014. szeptember 14. vasárnap

James Gandolfini utolsó filmje a Piszkos pénz, melyet több mint egy évvel halála után mutatnak be a hazai mozik.
{adinserter 4}

Hirdetés:

Több mint egy év telt el James Gandolfini halála óta, de kollégái máig nem tudnak napirendre térni barátjuk váratlan elvesztésébe. Ez tette keserédes eseménnyé a Piszkos pénz (16) (The Drop, hazai bemutató: október 30.) New York-i premierjét a Landmark Sunshine moziban: azé a filmét, melyben utoljára játszott a kemény, de mégis érző szívű figurák megformálásában olyan tökéletes színész. Ám ezúttal már csak a fia, Michael vett részt az ünnepségen.

– A színész egyik legnagyobb erénye, ha sebezhető – vélte a Piszkos pénz másik főszereplője, Tom Hardy. – És ő nagyon az volt. Hiába nőtt nagyra: fura is, hogy főleg ilyen kemény figurákat játszott. Ő igazából csendes volt, szerény és kedves.

Piszkos pénz - James Gandolfini utolsó filmje

Dennis Lehane, a Titokzatos folyó és a Viharsziget írója, e film forgatókönyvírója azzal kezdte a Gandolfinire való emlékezést, hogy bocsánatot kért a többi sztártól, Tom Hardy-tól és Noomi Rapace-től. Mert a rendezővel való első megbeszélések során azt mondta: neki mindegy, hogy ki játszik a filmben.

– Bocs, de egyáltalán nem érdekelt, hogy ki kapja a többi szerepet – ismerte el a forgatókönyvíró. – Csak egyvalakihez ragaszkodtam. Tudtam, hogy a csecsen maffia ellen forduló egykori kemény srácot, a lecsúszott kocsmatulajdonost Gandolfininek kell alakítani. Őhozzá ragaszkodtam. Ha nem vállalta volna, nem forgatjuk le a filmet.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. James Gandolfini utolsó filmje - Sztárhírek | Filmrakat.hu