James Cameron, a nátha és a Terminátor

> Filmrakat.hu | 2014. november 21. péntek
Hirdetés:

Hogy mi bennük a közös? James Cameron rendező a náthának és rossz hangulatának köszönheti egyik legsikeresebb filmjét, a Terminátort!

Ha a fiatal James Cameron nem megy Rómába náthásan, talán sosem születik meg a Terminátor. A rendező még harminc sem volt, amikor az olasz fővárosba utazott, ahol nyelvismeret nélkül, betegen nagyon kellemetlenül érezte magát. Annyira idegennek látta a várost, hogy az jutott eszébe, így érezheti magát egy olyan személy, aki hirtelen a jövőből csöppent oda. Az időutazó figurája beindította Cameron fantáziáját, és lassan ebből az ötletből formálódott a Terminátor sztorija. Mindez a Cbsnews összeállításából derül ki, amelyet az első Terminátor-film harmincéves jubileumára készítettek. A cikkből az is megtudható, hogy Cameron, aki addig még csak egy filmet rendezett – a Piranha 2-t -, takarékossági okokból a kocsijában lakott, amikor a Terminátor forgatókönyvét írta.

Arra pedig biztosan kevesen emlékeznek már, hogy a film nem lett azonnal bombasiker: bár szép hasznot hozott a moziban (6,5 millió dollárba került és 78 milliót kaszált), csak lassan vált kultuszfilmmé, miután sugározták a tévék, és az akciófilmek rajongói rongyosra nézték videón.

Terminator - vajon ki van a képen?

Az ötödik Terminátor-film, a Terminator: Genisys egy újabb trilógia kiindulópontja lehet, amennyiben sikeres lesz. James Cameron ezzel kapcsolatban megjegyezte: érdemes a sorozat mélyebb üzenetére gondolni, miszerint a jövő kiszámíthatatlan.

{adinserter 4}

Terminator: Genisys – hazai bemutató: 2015. július

Hirdetés:

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenteképek, trailerek. James Cameron, a nátha és a Terminátor - Sztárhírek | Filmrakat.hu