Isten is volt. Kétszer.

> Filmrakat.hu | 2013. február 28. csütörtök

Morgan Freeman nem hisz a Mindenhatóban, annak ellenére hogy már kétszer is eljátszotta a filmvásznon. Legközelebb a Feledés című sci-fiben feltűnő Oscar díjas színész nem hangoztatja ezt, de egyik interjúban azért beszélt Isten létezéséről:

Hirdetés:
Isten volt kétszer 2

A Feledésben Isten elhagyta a Földet…

Világnézetem nem támogatja azt az elképzelést, hogy egy teremtő lény, akit nevezhetünk Istennek is, a maga képére és hasonlatosságára alkotott meg minket – fogalmaz kissé körmönfontan az Oscar-díjas sztár. – Ezzel szemben mégis úgy vélem, hogy Isten létezik, hiszen mi találtuk ki magunknak, hogy hinni tudjunk benne.

Isten szerepében Morgan Freeman

Az első film, melyben a színes bőrű színész Istent játszott, A minden6ó című vígjáték volt, melyben Bruce Nolan (Jim Carrey) tévériportert Mindenhatóként ruházza fel isteni képességekkel, aki lépten-nyomon visszaél a derült égből kapott különleges adottságaival.

A második film, az Evan, a minden6ó, mely az előző folytatásának tekinthető. Az Úr képében Morgan Freeman megjövendöli Evan Baxter kongresszusi képviselőnek (Steve Carell), hogy eljön az Özönvíz és arra szólítja a fel a képviselőt, hogy Noé módjára építsen bárkát az állatoknak.

Isten volt kétszer 1

Isten volt kétszer – itt Monte Wildhorn

A Feledésben Malcolm Beech

Morgan Freeman legközelebb Malcolm Beech titokzatos figuráját alakítja a Feledés című filmben. A nem is olyan távoli jövőben játszódó film egy jó meg egy rossz hírrel szolgál a néző számára. A földönkívüliek invázióját sikerült elhárítani – ez a jó hír -, a Föld viszont lakhatatlanná vált. Már csak a Tom Cruise által játszott drón-karbantartó kószál a romok között, ám hamarosan kiderül, hogy még sincs egyedül: feltűnik egy titokzatos nő (Olga Kurylenko) és egy morózus, idős úr (Morgan Freeman) állig felfegyverzett barátai társaságában.

A nagyszabású sci-fiben Morgan Freeman az a karakter, aki felvilágosítja a főhőst, mi történt a Földdel az idegenekkel vívott pusztító háború után. A Feledés (Oblivion) hamarosan a hazai mozik műsorán, benne az Isten szerepét már kétszer is eljátszó Morgan Freemannel, aki most „csak” egy morcos öregúr.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Isten is volt. Kétszer. - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 4 =