Horrorfilm Lázár bibliai története alapján

> Filmrakat.hu | 2015. március 24. kedd
Hirdetés:

Horrorfilm Lázár bibliai története alapjánAz egyik legismertebb történet a Bibliában Lázár, azaz Lazarus feltámadása. A negyedik napja halott Lázárt maga Jézus támasztotta fel. Azt a jelenséget, amikor egy páciens visszatér az életbe azután, hogy az újraélesztési kísérletek már kudarcot vallottak, a bibliai történet alapján Lazarus jelenségnek nevezik.

{adinserter 16}

A Lazarus hatás című horrorfilm is egy csodás feltámadást mesél el, melyben a tudomány, a sci-fi és a horror elemek keveredéséből egy borzongtató történet kerekedik.

A nagyvilágban számtalan olyan hihetetlen feltámadásról hallottunk, amikor egy páciens visszatér az életbe azután, hogy az újraélesztési kísérletek már kudarcot vallottak. Az esetek sokkolóak és hátborzongatóak.

2010-ben Kolumbiában egy temetői munkás észrevette, hogy egy halottnak nyilvánított 45 éves nő megmozdult közvetlenül a temetés előtt. 2013-ban egy ohiói férfiról azt mondták az orvosok a fiának, hogy meghalt, de amikor a fiú búcsút akart venni a holttesttől, a monitor elkezdett jelezni és a férfi visszatért az életbe. Egy friss esetben pedig Ozarksban, egy állatmenhelyen kétszer is megpróbáltak elaltatni egy kutyát, amely viszont következő reggel felült a kenneljében. A kutyát azóta befogadták és Lazarusnak nevezték el.

Még korábban, az ókori görögöknél is szerepelt ilyen történet: Platón írta le Ér, egy görög katona mítoszát, aki csatában halt meg. Tíz nap múlva sem indult bomlásnak a teste és a tizenkettedik napon visszatért a halálból. Platón szövege leírja Ér beszámolóját is arról, mi történt vele, amikor meghalt.

Ma is felbukkannak a hírekben olyan esetek, amikor egy halottnak nyilvánított ember életre kel. 2007-ben egy venezuelai férfit halottnak nyilvánítottak és éppen akkor tért magához, amikor el akarták kezdeni a boncolását. 2012-ben egy jemeni férfi a saját temetésén nyerte vissza a tudatát, amikor a sírba helyezték. Az utóbbi időben olyan híresztelések és városi legendák is születtek Afrikában, amelyek szerint ebolában meghalt emberek támadtak fel.

Milyen gyakoriak az ilyen jelenségek? Erről nincs megbízható adat, de a hasonló történetek minden nemzedékben, az egész világon felbukkannak.

A Lazarus hatás című horror esetében a csodát egy kicsit megtámogatja az orvostudomány.

Lazarus szérummal kísérleteztek.

Egy kutatócsoport Frank (Mark Duplass) és menyasszonya, Zoe (Olivia Wilde) vezetésével elérte a lehetetlent: feltámasztottak egy halottat. A nem jóváhagyott, ám sikeres kísérlet alanya egy kutya volt, a csapat pedig az elképesztő eredmény után készen áll arra, hogy a világ tudomására hozza az áttörést. Ám amikor a dékán tudomást szerez a titkos kísérletről, azonnal véget vet a projektnek, az anyagokat pedig elkobozza.

Frank, Zoe és a csapat azonban nem hagyja annyiban. Vissza akarják szerezni a kísérlet anyagait és az eredményeiket, de a kétségbeesett próbálkozás rettenetesen rosszul alakul: az egyikük, Zoe, balesetet szenved és meghal. A rémült és fájdalomtól hajtott Frank ráveszi a többieket, hogy próbálják meg, amit még soha: tegyenek kísérletet egy ember feltámasztására. A sikeres kísérlettel a tudósok visszahoztak egy embert a halálból – és utat nyitottak a gonosznak…

{adinserter 4}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Horrorfilm Lázár bibliai története alapján - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*