Hódítanak a majmok

> Filmrakat.hu | 2014. július 27. vasárnap

Röpködnek a százmilliók A majmok bolygója – Forradalom (+12) mozifilm bemutatója kapcsán. Szétnéztünk a világban, hogyan teljesített A majmok bolygója franchise legújabb része.

Hirdetés:

Kontinenstől függetlenül hódítanak a majmok

A malymok bolygója - Forradalom: Magyarországon itt látható a film

A malymok bolygója – Forradalom: Magyarországon itt látható a film

A majmok valóban kezdik bekebelezni a Földet: A majmok bolygója – Forradalom ugyanis jelenleg a Föld nevű – és egyelőre emberek uralta – bolygó legnézettebb filmje!

{adinserter 11}

Az amerikai sikerlistát már második hete vezeti a film. A mozilátogatók kitartó érdeklődése egyrészt a kritikai sikernek, másrészt a szájhagyománynak, azaz a korábbi nézők  lelkesedésének köszönhető. A majmok bolygója franchise legújabb része július 23-ig több, mint 152 millió dolláros bevételt hozott az Egyesült Államokban, becslések szerint pedig több, mint 230 milliót fog csak a mozikban keresni.

Az amerikai sikerlistát már második hete vezeti a film.

Az amerikai sikerlistát már második hete vezeti a film!

A film sikere nem ismer határokat: Angliában a nyitó héten több, mint 14 és fél millió dollárt hagytak a nézők a pénztárakban, Oroszországban pedig közel 10 millió dolláros bevétellel nyitott a film, amellyel megduplázta A majmok bolygója – Lázadás nyitóbevételét. A film eddig az Észak-Amerikán kívül több, mint 108,5 millió dollárt hozott, és olyan jelentős piacokon, mint Mexikó vagy Brazília, még várni kell a bemutatóra egy hetet.

Andy Serkis

Andy Serkis

A számokon túl a sikert jelzi az is, hogy a kritikusok nem csak a lenyűgöző speciális effekteket dícsérik, hanem a színészi alakításokat és az érzelmi hatást is. Nem véletlen, hogy a film kapcsán az is felvetődött: új kategóriát kell nyitni az olyan színészeknek az Oscar-díjak között, mint Andy Serkis, aki Cézárt, azaz a vezérmajmot alakítja a A majmok bolygója – Forradalom című filmben.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Hódítanak a majmok - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 4 =