Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs, norvég dráma, 2016)

Szerző | 2016. január 31. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Egy temetés hozza össze a Hétköznapi titkaink norvég film főhőseit. Az anya elvesztése után régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. A film párhuzamos történetmesélése, csavaros dramaturgiája kapcsán sokan Akira Kuroszava A vihar kapujában című filmjét emlegetik az alkotás előképeként.

Hirdetés:

Hétköznapi titkaink (12)
norvég dráma, 109 perc, 2016

Eredeti cím: Louder Than Bombs

Rendezte: Joachim Trier Írta: Joachim Trier, Eskil Vogt Producer: Joshua Astrachan, Albert Berger, Thomas Robsahm Fényképezte: Jakob Ihre Vágó: Olivier Bugge Coutté Zene: Ola Fløttum
Szereplők: Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Amy Ryan

Magyarországi bemutató: 2016. március 17. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Hétköznapi titkaink norvég film

Hétköznapi titkaink – filmajánló

Három évvel a neves háborús fotóriporter halála után egy kiállítás szervezése újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa azóta egyedül neveli kisebbik fiát, aki mind jobban eltávolodik tőle. Nagyobbik fia várandós feleségével él együtt, és hosszú idő után tér vissza ismét a szülői házba. A fotók válogatása közben régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. Kiderül, mindhárom családtag beleragadt az életébe, mindegyiküknek van rejtegetnivalója, egyikük sem ismeri igazán a másikat, sőt, még az anya élete is tartogat meglepetéseket. Az emlékezés során elérkezik a hétköznapi titkok kitárgyalásának ideje.
Hétköznapi titkaink norvég film
A Hétköznapi titkaink 1979 óta az első norvég játékfilm volt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. Joachim Trier első angol nyelvű játékfilmje volt emellett Norvégia Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában. Trier – aki rokona a világhírű dán rendező Lars von Trier-nek – a Szerzők és az Oslo, augusztus után ezúttal igazi világsztárokkal készített filmet.

Hétköznapi titkaink – filmelőzetes

2016.03.17 Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs, norvég dráma, 2016)

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs, norvég dráma, 2016) - dráma | Filmrakat.hu