Hazel szerepében Shailene Woodley

By | 2014. június 2. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Csillagainkban a hiba című romantikus film (bemutató: 2014 június 5-én) női főhőse Hazel Grace Lancaster, akit a filmben Shailene Woodley alakít. A színésznő a szerep megformálása óta tudja: minden egyes levegővétel ajándék…

Shailene Woodley

Shailene Woodley

A beavatott és az Utódok fiatal sztárja számára a Csillagainkban a hiba örökké megmaradó, mély tapasztalatot jelent:

„Életem egyik legnagyobb kitüntetése, hogy része lehetek ennek a projektnek, mert film és a regény egyetemes kérdéseket feszeget. A történet azt tanította nekem, hogy minden mulandó, hogy semmi sem garantált, és bármilyen hosszú vagy rövid életet élsz is, a megélt pillanatok jelentik a legtöbbet.”

Csillagainkban a hiba jelenetfoto 1

Csillagainkban a hiba jelenetfotó

Woodley jelentősen lerövidítette a a castingot az alkotók számára, köszönhetően látványos meghallgatásának. Josh Boone rendező így emlékszik vissza a történtekre:

„Elolvastam közel 150 színésznő jelentkezését a szerepre, és láttam akkor már ötvenet közülük. Tíz-tizenöt másodperc telt el Shailene meghallgatásából, és már tudtam, hogy ő Hazel. Felemelt néhány jegyzetpapírt, és csak a szeme lesett ki felettük. Hihetetlenül kifejező zöld szemei vannak. Gyönyörű, árnyalt, érzelmes, finom munka az övé. Én nem tudom, hogyan csinálja, olyan, mint valami varázslat.”

Woodley véleménye a történetről, témáról és a karakterekről:

„A Csillagainkban a hiba két rákos fiatal szerelmi története, de ez nem a betegségről szól. Mélyen megindított Hazel és Gus története, akik képesek látni azokat a dolgokat amit rengeteg ember észre sem vesz, mert túl elfoglalt ahhoz, hogy észlelje őket.”

Woodley keményen dolgozott, hogy rögzítse Hazel árnyalt és bonyolult karakterét. Amellett, hogy igyekezett megérezni Hazel számos tulajdonságát, próbálta átélni a fizikai korlátok okozta nehézségeket is, magának rögzítette a kanült, megtanult csövet csatolni az oxigénpalackra, és kérdezősködött, kutatott:

„Találkoztam olyan emberekkel, akik oxigénpalackkal élnek, az egyik azt mondta, hogy olyan érzés, mintha szívószállal vennéd a levegőt. Nagy megtiszteltetés, hogy az egyik legerősebb jellemű kitalált személyt formálhatom meg, akivel/amivel valaha is találkoztam. A Csillagokban a hiba forgatása óta értékelem minden egyes levegővételemet.”

És hogy milyen lett a film? A közönség filmajánlója önmagáért beszél:

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 2 =

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább