Hardcore Henry (Hardcore Henry, orosz-amerikai akciófilm, 2015)

> Filmrakat.hu | 2016. március 18. péntek
Hirdetés:

Játszottál már harcolós számítógépes játékkal? Amikor a főhős te vagy, te lövöd, ütöd, vágod az ellenségedet, a te szemszögedből történik minden. Ha a kérdésre a válasz igen, akkor tudod mire számíthatsz az FPS-nézetű Hardcore Henry orosz-amerikai akciófilm megtekintésekor. A film előzménye egy videoklip volt, melyet a rendező Naishuller a Biting Elbows zenekar számára készített hasonló technikával és amelyet 2013-as közzététele óta több mint 30 millióan láttak a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. A világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba a világ első, teljes egészében FPS-nézetben elkészített akciófilmje.

Hardcore Henry (16)
színes, orosz-amerikai akciófilm, 2016, 90 perc

Eredeti cím: Hardcore Henry

Rendezte: Ilya Naishuller
Írta: Ilya Naishuller, Will Stewart. Producer: Timur Bekmambetov, Ekaterina Kononenko. Fényképezte: Pasha Kapinos, Vsevolod Kaptur, Fedor Lyass. Vágó: Steve Mirkovich. Zene: Darya Charusha

Szereplők: Haley Bennett, Tim Roth, Sharlto Copley, Ilya Naishuller

Magyarországi bemutató: 2016. április 07. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Hardcore Henry

Hardcore Henry – filmajánló

A Hardcore Henry egész történetét belső nézőpontból látjuk: Henry nem emlékszik semmire. Leginkább azért, mert felesége épp most hozta vissza a halálból. Elmondja Henry-nek, hogy hívják, ám ocsúdni sincs ideje, öt perccel később már lőnek rá, feleségét pedig elrabolják. Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, és mindenki holtan akarja látni. A túlélési ösztön mellett Henry-t a bosszú hajtja: célja az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

 A világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba a világ első, teljes egészében FPS-nézetben elkészített akciófilmje.

A rendező IIya Naishuller-t már most sokan a következő Quentin Tarantinoként emlegetik. A Hardcore Henry-t szinte teljes egészében GoPro kamerákkal vették fel, tökéletesen szimulálva a számítógépes játékok szubjektív nézőpontját. A film tavaly novemberben a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon az egyik legnagyobb sikert aratta a film világpremierje, amely elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját.

Hardcore Henry – filmelőzetes

2016.04.07 Hardcore Henry (Hardcore Henry, orosz-amerikai akciófilm, 2015)

Hirdetés:

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenteképek, trailerek. Hardcore Henry (Hardcore Henry, orosz-amerikai akciófilm, 2015) - akció | Filmrakat.hu