Hardcore Henry (Hardcore Henry, orosz-amerikai akciófilm, 2015)

By | 2016. március 18. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Játszottál már harcolós számítógépes játékkal? Amikor a főhős te vagy, te lövöd, ütöd, vágod az ellenségedet, a te szemszögedből történik minden. Ha a kérdésre a válasz igen, akkor tudod mire számíthatsz az FPS-nézetű Hardcore Henry orosz-amerikai akciófilm megtekintésekor. A film előzménye egy videoklip volt, melyet a rendező Naishuller a Biting Elbows zenekar számára készített hasonló technikával és amelyet 2013-as közzététele óta több mint 30 millióan láttak a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. A világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba a világ első, teljes egészében FPS-nézetben elkészített akciófilmje.

Hardcore Henry (16)
színes, orosz-amerikai akciófilm, 2016, 90 perc

Eredeti cím: Hardcore Henry

Rendezte: Ilya Naishuller
Írta: Ilya Naishuller, Will Stewart. Producer: Timur Bekmambetov, Ekaterina Kononenko. Fényképezte: Pasha Kapinos, Vsevolod Kaptur, Fedor Lyass. Vágó: Steve Mirkovich. Zene: Darya Charusha

Szereplők: Haley Bennett, Tim Roth, Sharlto Copley, Ilya Naishuller

Magyarországi bemutató: 2016. április 07. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Hardcore Henry – filmajánló

A Hardcore Henry egész történetét belső nézőpontból látjuk: Henry nem emlékszik semmire. Leginkább azért, mert felesége épp most hozta vissza a halálból. Elmondja Henry-nek, hogy hívják, ám ocsúdni sincs ideje, öt perccel később már lőnek rá, feleségét pedig elrabolják. Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, és mindenki holtan akarja látni. A túlélési ösztön mellett Henry-t a bosszú hajtja: célja az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

A rendező IIya Naishuller-t már most sokan a következő Quentin Tarantinoként emlegetik. A Hardcore Henry-t szinte teljes egészében GoPro kamerákkal vették fel, tökéletesen szimulálva a számítógépes játékok szubjektív nézőpontját. A film tavaly novemberben a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon az egyik legnagyobb sikert aratta a film világpremierje, amely elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját.

Hardcore Henry – filmelőzetes

2016.04.07 Hardcore Henry (Hardcore Henry, orosz-amerikai akciófilm, 2015)

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább