Halálhegy

> Filmrakat.hu | 2013. február 27. szerda

1959-ben 9 hegymászó az akkori Szovjetunió területén található Halálhegy lábánál felvágta a sátra oldalát és valami – vagy valaki elől – menekülni kezdett a dermesztő orosz télbe. Egyikük sem élte túl, hatan megfagytak a többiek különös fizikai sérüléseikbe haltak bele.

Halálhegy 1

Halálhegy – A Dyatlov-rejtély

A hegymászók vezetőjének neve alapján Dyatlov-rejtélyként emlegetett eset vizsgálata több ellentmondást, megmagyarázhatatlan körülményt hozott a felszínre. Mintegy ötven évvel később öt amerikai diák a rejtély nyomába ered és elutazik az eredeti helyszínre. A Halálhegy talán megoldást tartogat? Vagy valami mást?

Halálhegy – A Dyatlov-rejtély [+16E]

thriller

Rendező: Renny Harlin
Szereplők: Gemma Atkinson, Richard Reid, Matt Stokoe

Premier: 2013. március 14.
Forgalmazza a Budapest Film Kft.
Halálhegy 4

Halálhegy: Keresztül az Ural hegységen

Oroszország, Halálhegy

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították.

{adinserter 16}

Halálhegy 3

Halálhegy: 1959-es rejtélynyomában

A Dyatlov-rejtélyről itt egy részletes cikk olvasható.

Közel fél évszázaddal a történtek után öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy a Halálhegy lábánál felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

Halálhegy 2

Halálhegy

Renny Harlin ismét a hegyekben

A rendező Renny Harlin a Cliffhanger – Függő játszma elkészítése után most ismét egy hideg, havas helyre, a Halálhegyre vezeti a nézőket, hogy egy több mint 50 éves rejtély nyomába induljunk el együtt a szereplőkkel. A vérfagyasztó utazásról a rendező így nyilatkozik:

Öt ambiciózus amerikai főiskolai hallgató kap támogatást arra, hogy visszatérjen a Dyatlov-rejtély eredeti helyszínére. Abban a hitben vannak, hogy képesek feltárni és dokumentálni az igazságot, hogy mi történt valójában. Amit találnak az sokkoló, több mint amit el tudtak volna képzelni. Keresztül az Ural hegységen az út is nehéz és egyre szaporodnak az ijesztő, furcsa jelenségek is. Elhagyatott környéken mennek ugyan, de minden jel arra mutat hogy nincsenek egyedül. Az események mögött a Dyatlov-rejtély áll.

Feliratos filmelőzetes

YouTube előnézeti kép

Megosztom…Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Hasonló filmek ajánlói

  • Herkules legendájaHerkules legendája

    Tűéles, három dimenziós képi világgal az egyik leghíresebb mitológiai hős elevenedik […]

  • ByzantiumByzantium Byzantium a motel neve, ahová a két titokzatos nőt a magányos férfi […]
  • Heti premier: Hó az édenkertbenHeti premier: Hó az édenkertben

    A londoni alvilágba visz a Hó az édenkertben (Snow in Paradise) című thriller, ahol […]

  • Az irgalmatlanAz irgalmatlan A szerkesztő megjegyzése: a forgalmazó, a cím és a bemutató dátuma is módosult! […]
  • Félvilág (2015) magyar bűnügyi filmFélvilág (2015) magyar bűnügyi film A Félvilág film Mágnás Elza kurtizán végzetes viszonya és halála Kovács Patrícia, […]
Hirdetés:

Mozifilmek filmajánlói a magazinban

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenteképek, trailerek. Halálhegy: A film alkotói, rövid története, jelenetképek és trailer. Filmajánló itt: Mozifilmek - thriller filmek!| Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*