Halálhegy

By | 2013. február 27. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

1959-ben 9 hegymászó az akkori Szovjetunió területén található Halálhegy lábánál felvágta a sátra oldalát és valami – vagy valaki elől – menekülni kezdett a dermesztő orosz télbe. Egyikük sem élte túl, hatan megfagytak a többiek különös fizikai sérüléseikbe haltak bele.

Halálhegy 1

Halálhegy – A Dyatlov-rejtély

A hegymászók vezetőjének neve alapján Dyatlov-rejtélyként emlegetett eset vizsgálata több ellentmondást, megmagyarázhatatlan körülményt hozott a felszínre. Mintegy ötven évvel később öt amerikai diák a rejtély nyomába ered és elutazik az eredeti helyszínre. A Halálhegy talán megoldást tartogat? Vagy valami mást?

Halálhegy – A Dyatlov-rejtély [+16E]

thriller

Rendező: Renny Harlin
Szereplők: Gemma Atkinson, Richard Reid, Matt Stokoe

Premier: 2013. március 14.
Forgalmazza a Budapest Film Kft.
Halálhegy 4

Halálhegy: Keresztül az Ural hegységen

Oroszország, Halálhegy

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították.

Halálhegy 3

Halálhegy: 1959-es rejtélynyomában

A Dyatlov-rejtélyről itt egy részletes cikk olvasható.

Közel fél évszázaddal a történtek után öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy a Halálhegy lábánál felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

Halálhegy 2

Halálhegy

Renny Harlin ismét a hegyekben

A rendező Renny Harlin a Cliffhanger – Függő játszma elkészítése után most ismét egy hideg, havas helyre, a Halálhegyre vezeti a nézőket, hogy egy több mint 50 éves rejtély nyomába induljunk el együtt a szereplőkkel. A vérfagyasztó utazásról a rendező így nyilatkozik:

Öt ambiciózus amerikai főiskolai hallgató kap támogatást arra, hogy visszatérjen a Dyatlov-rejtély eredeti helyszínére. Abban a hitben vannak, hogy képesek feltárni és dokumentálni az igazságot, hogy mi történt valójában. Amit találnak az sokkoló, több mint amit el tudtak volna képzelni. Keresztül az Ural hegységen az út is nehéz és egyre szaporodnak az ijesztő, furcsa jelenségek is. Elhagyatott környéken mennek ugyan, de minden jel arra mutat hogy nincsenek egyedül. Az események mögött a Dyatlov-rejtély áll.

Feliratos filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 1 =

Címlapról

Öt szinkronos filmklip a Megjött apuci 2-höz

Megjött apuci 2 (2017) amerikai vígjáték új trailer
Filmelőzetesnek itt van öt új szinkronizált filmklip a Megjött apuci 2 című amerikai filmvígjátékhoz.
Tovább

Az igazi csoda (2017) amerikai családi film

Az igazi csoda (2017) amerikai családi film
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Az igazi csoda egy film a szeretet és a kedvesség...
Tovább

Fortunata (2017) olasz film

Fortunata (2017) olasz film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. Fortunata, erőszakos rendőr férje és kislányuk együtt élnek Róma külvárosában....
Tovább