Gravitáció nyitja a Filmfesztivált

> Filmrakat.hu | 2013. július 12. péntek

Hogyan győzi le egy FBI ügynök a gravitáció hiányát?

Hirdetés:

A valóságban sehogy, ám a filmen minden lehetséges, mert Sandra Bullock színésznő épphogy kibújt az ügynök szerepből (Női szervek, már a mozikban!), máris az űrben találta magát a Gravitáció (Gravity, hazai bemutató: október 30.) című film főszereplőjeként. A másik főszereplő George Clooney, így talán nem véletlen, hogy a Velencei Filmfesztivál – melynek idén Bernardo Bertolucci lesz a zsűrielnöke – nyitófilmjének ezt az alkotást választották.

Sandra Bullock a Gravitáció egyik főszereplője

Sandra Bullock a Gravitáció egyik főszereplője

A Gravitáció lesz a nyitófilm

A világ egyik legrangosabb, legizgalmasabb filmfesztiváljának idei legrangosabb vetítésén – az ünnepélyes nyitógálán – Alfonso Cuarón új filmjével köszönti sztárvendégeit. A tervek szerint a Gravitáció két főszereplője, George Clooney és Sandra Bullock is ott lesz a gálán, hogy hozzáadja a maga fényét a Lido ragyogásához.

A filmnek ez lesz a világpremierje: a Lidón a Palazzo del Cinemában lévő Sala Grande díszvendégei természetesen 3D-ben élvezhetik és izgulhatják végig a különleges történetet, amely az űrben játszódik. Sandra Bullock orvosi mérnököt alakít benne, aki egy kísérlet kedvéért először életében űrutazáson vesz részt, társa, akit George Clooney játszik, viszont sokat tapasztalt hivatásos asztronauta. Egy rutin űrsétán katasztrófa történik, és a két szkafanderes alak elsodródik… a végtelen űrbe. Attól kezdve maguk vannak, és csak egymásra számíthatnak. És úgy tűnik, a megmenekülés egyetlen lehetősége, ha még mélyebbre, egyre beljebb merészkednek az ismeretlenbe.

A különösen látványos és izgalmas film a rendező harmadik velencei meghívása. Két korábbi rendezése, az Anyádat is és Az ember gyermeke is díjat nyert itt. Most az velencei közönségnek mutathatja be legújabb, eddigi pályáján talán leglátványosabb, legizgalmasabb filmjét, a vonzó Gravitáció-t.

Angol nyelvű előzetes

{adinserter 4}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Gravitáció nyitja a Filmfesztivált - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét + 8 =