Godard: búcsú a nyelvtől (2014) svájci-francia film

By | 2014. november 14. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Godard: búcsú a nyelvtől (2014) svájci-francia kísérleti film. A mindig felbukkanó kutya, a magányos férfi és szerelme, a házas nő története, ahogyan csak Jean-Luc Godard képes látni és láttatni. Filmajánló a Filmrakatban.

Godard: búcsú a nyelvtől (2014) svájci-francia kísérleti film.

Godard: búcsú a nyelvtől (+16)
Színes, feliratos, svájci-francia kísérleti film – 2014
Egyes mozikban 3D-ben is

Eredeti cím: Adieu au langage
Írta és rendezte: Jean-Luc Godard Producer: Brahim Chioua, Vincent Maraval, Alain Sarde Fényképezte: Fabrice Aragno Vágó: Jean-Luc Godard
Szereplők: Héloise Godet, Kamel Abdeli, Richard Chevallier, Zoé Bruneau

Országos bemutató: 2014. december 11. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás iránt.

Godard: búcsú a nyelvtől – filmajánló

Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás iránt. Szenvedélyesek, veszekszenek, pofonok csattannak el. Egy kutya közben város és vidék közt kóborol. Múlnak az évszakok. A férfi és a nő újratalálkoznak. A kutya köztük találja magát. Az egyik a másikban él, a másik a harmadikban és így élnek ők hárman együtt. A nő férje azonban mindent tönkretesz, és ezzel egy második film kezdődik: ugyanaz, mint az első és mégsem az.

A Godard: Búcsú a nyelvtől a szakma és a kritikusok egyöntetű véleménye szerint hosszú évek óta a kultrendező legjobb alkotása.

A francia újhullám ikonikus alakja, Jean-Luc Godard experimentális filmjének világpremierje az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte a zsűri díját, emellett Kutya Pálma-díjjal is jutalmazták. A Kifulladásig, a Bolondos Pierrot és az Alphaville legendás rendezője ezúttal a 3D-ben rejlő lehetőségeket aknázza ki legújabb alkotásában. A képregény-filmek és animációs filmek után a 3D újszerű alkalmazásával Godard bizonyítja, hogy nem csak szórakoztatásra lehet használni a 3D-t, másrészt a francia újhullám 83 éves direktora kimeríthetetlen kreativitásáról is tanúbizonyságot tesz. A Godard: Búcsú a nyelvtől a szakma és a kritikusok egyöntetű véleménye szerint hosszú évek óta a kultrendező legjobb alkotása.

Godard: búcsú a nyelvtől – trailer eredeti nyelven

Ha tetszik, jelezd nekünk: