Gigászi robotok és óriás szörnyetegek összecsapása

> Filmrakat.hu | 2013. július 9. kedd

A Csendes-óceán mélyén megnyílik egy kapu, melyen át óriás szörnyetegek másznak elő a föld alól.

Hirdetés:
Gigászi robotok és óriás szörnyetegek összecsapása

Gigászi robotok és óriás szörnyetegek összecsapása: Tűzgyűrű

A Tűzgyűrű [+12] (Pacific Rim, magyarországi bemutató: 2013. július 11) című filmből kiderül, hogy az óceánok titokzatos mélyén is van élet, olyan szörnyetegek lakhelye, melyekhez foghatót az emberiség sosem látott.

Tűzgyűrű: a szörnyetegek támadása röviden

Az óceán mélyéről előtörő szörnyűséges monstrumok támadást indítanak az emberiség ellen, hogy megszerezzék maguknak a bolygót. Amint megkezdik a pusztítást, nyilvánvalóvá válik, hogy a szörnyetegek ellen folytatott háború nem tarthat sokáig, a Föld lakóinak napjai meg vannak számlálva.

Tűzgyűrű: elképesztő méretű robotharcosok küzdenek meg a világunkat pusztító óriáslényekkel.

Tűzgyűrű: elképesztő méretű robotharcosok küzdenek meg a világunkat pusztító óriáslényekkel.

Az utolsó előtti pillanatban azonban felvillan egy reménysugár az emberek számára. A tudósok ugyanis hatalmas és masszív robotokat fejlesztettek ki, melyeket jaegernek neveztek el (a német jäger, azaz vadász kifejezésből). Ezek a hatalmas géplények arra hivatottak, hogy visszaverjék a szörnyeket, avagy kaijukat (japán szó, jelentése: óriásszörny).

Tűzgyűrű. Talán van még egy esély a szörnyek elleni harcban.

Tűzgyűrű. Talán van még egy esély a szörnyek elleni harcban.

A robotokat egyidejűleg több pilóta irányítja, akiknek agyát neuronhidakkal összekötve szinkronizálták. Ám a gyilkos szörnyetegekkel szemben talán még e robotóriások is kevésnek bizonyulnak…

Az emberiség tartalékai kimerülőben vannak, a vereség már-már elkerülhetetlennek látszik, amikor egy ex-pilóta (Charlie Hunnam) és az első vonalban még kipróbálatlan újonc (Rinko Kikuchi) beül egy kiselejtezett jaegerbe, és elindul, hogy megállítsa a betolakodókat és megmentse a Földet.

Guillermo del Toro rendező rendező a filmről

Az óceánmélyi kapun át olyan ellenség tör az emberre, amihez foghatót korábban sosem látott, és talán képzelni sem képzelt azelőtt – meséli Guillermo del Toro rendező, aki forgatókönyvíróként és producerként is jegyzi a filmet. – Az óriásszörny nagyobb, vérszomjasabb és brutálisabb, mint bárki és bármi, amivel valaha találkozott. Ha meg akar küzdeni vele, az embernek olyan fegyvert kell alkotnia, amely hasonlatos a kaijuhoz: minden eddig alkotott fegyvernél nagyobbat, erősebbet és intelligensebbet. Létrejön tehát a Jaeger Program, és csakhamar felépül huszonöt toronymagas robot, melynek mindegyikét két-két pilóta irányítja.

Tűzgyűrű: óriási robotok az idegen lények ellen

Tűzgyűrű: óriási robotok az idegen lények ellen

Olyan projekt volt ez – folytatja a rendező –, amely minden szempontból izgalmasnak ígérkezett: látvány, kaland, akció és érzelmek tekintetében egyaránt. A hatalmas, megállíthatatlan szörnyetegek és a sosem látott, gigantikus robotok titáni összecsapásának ábrázolása vérbeli kihívást jelentett számomra.

Szörnyetegek ellen szörnyeket teremtettek

Az óceánból feltörő kaijuk – csakúgy mint a jaegerek – mindegyike egyedi harci gépezet. Előbbiek élő-lélegző fegyverek, harci kóddal ellátott, taktikai intelligenciával felruházott vérszomjas óriáshüllők és -rovarok.

A jaegerek megjelenés, funkció és harcmodor tekintetében is különböznek egymástól. Az Amerikai Egyesült Államok gépe, a Gipsy Danger afféle klasszikus pisztolyforgató, egy vadnyugati mesterlövész gigantikus acélköpenyben, amely a közelharcban is jeles. John Wayne és egy birodalmi lépegető keveréke. Az orosz Cherno Alpha egy T-szériás jaeger, böhöm nagy nukleáris reaktor, a legtermetesebb és legöregebb a túlélők között. Kína Crimson Typhoonja igazi keleti harcművész, és az egyetlen háromkarú, hárompilótás jaeger, az ausztrál Striker Eureka pedig a legfiatalabb, leggyorsabb és legjobban manőverezhető robot.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Gigászi robotok és óriás szörnyetegek összecsapása - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 + húsz =