A futurológiai kongresszus

By | 2014. január 7. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A futurológiai kongresszus (2013) izraeli-német-lengyel-luxemburgi-francia-belga animációs film. Mozifilmek a Filmrakatban.

A futurológiai kongresszus - animációs sci-fi

A futurológiai kongresszus – animációs sci-fi

Hogyan lehetséges az, hogy ez egy animációs film és mégis vannak főszereplői? Mivel a film Stanislaw Lem regényéből készült, így bármi előfordulhat, még az is, hogy Robin Wright színésznő saját magát alakítja a filmben…

A futurológiai kongresszus

2013 – izraeli-német-lengyel-luxemburgi-francia-belga animációs film
Író: Stanislaw Lem
Forgatókönyvíró: Ari Folman
Zeneszerző: Max Richter
Operatőr: Michal Englert
Vágó: Nili Feller

Rendező: Ari Folman

Szereplők:

Robin Wright (Robin Wright), Harvey Keitel (Ai), Jon Hamm (Dylan Truliner), Paul Giamatti (Dr. Barker), Kodi Smit-McPhee (Aaron Wright), Danny Huston (Jeff), Sami Gayle (Sarah Wright)

Hazai bemutató: 2013. január 23. Magyarországon forgalmazza a Cirkofilm.
A színésznő digitális énjét egyszerűen beillesztik bármelyik filmbe, amelyikbe csak szeretnék

A színésznő digitális énjét egyszerűen beillesztik bármelyik filmbe, amelyikbe csak szeretnék

A futurológiai kongresszus története röviden

A nem túl távoli jövőben járunk, amikor Robin Wright színésznőnek (aki ezúttal saját magát alakítja) egy nagy hollywoodi stúdió visszautasíthatatlan ajánlatot tesz: megvennék színészi személyiségét. Egy részletes szkennelési és mintavételi procedúrának vetik alá, hogy azután a digitális énjét egyszerűen beillesszék bármelyik filmbe, amelyikbe csak szeretnék – még azokba is, amelyeket korábban nem vállalt volna. Cserébe hatalmas összeget kap, valamint a stúdió ígéretét, hogy minden filmben örökké fiatalon őrzik meg a külsejét. A szerződés húsz évre szól. A film bemutatja Robin visszatérését a szerződés utáni életbe, amikor bepillanthatunk a jövő mozijáról szóló fantáziavilágba.

A futurológiai kongresszus egy olyan jövőkép, amely egyszersmind kiállás is a “régi” mozi mellett, amelyet ismerünk és szeretünk.

A futurológiai kongresszus egy olyan jövőkép, amely egyszersmind kiállás is a “régi” mozi mellett, amelyet ismerünk és szeretünk.

A film alapjául szolgáló írás, Stanislaw Lem novellája, A futurológiai kongresszus egy olyan diktatúrát mutat be, ahol a gyógyszergyárak az emberiséget egy végtelen kémiai hallucinációban tartják. A hatvanas években írt látomás szerint ezek a cégek teljes körű kontrollt birtokolnak az emberek érzelmeinek teljes skálája felett, a szeretettől vagy bensőségességtől a halálos félelemig.

A rendező, Ari Folman (Libanoni keringő) a film ama korszakában, amikor életszerűvé generált digitális karakterek uralkodnak a moziipar nagy területén, egy lépést előrébb lép, és az animáció gyönyörűséges szabadságával elénk tárja azt a világot, amikor bárki bevehet egy kémiai készítményt, és onnantól az agya abba a fantáziamoziba illeszti őt, amire mindig is vágyott, azokkal a színészekkel, akikkel csak kívánja. De hová lesznek azok a színészek, akik eladták a lelküket a stúdiók ördögeinek?

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő + 14 =

Címlapról

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább

Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon
Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing )című szatírájához...
Tovább

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább