Foxcatcher amerikai életrajzi film (2015)

Szerző | 2014. december 29. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Foxcatcher (2015) című amerikai film két birkózó, Mark (Channing Tatum) és Dave (Mark Ruffalo) Schultz, valamint egy bolond milliomos, John du Pont (Steve Carell) tragikus kimenetelű kapcsolatának a története. A megtörtént esetet feldolgozó film ajánlója a Filmrakatban.

Hirdetés:

Foxcather (2015) amerikai életrajzi dráma

Foxcatcher (+12)
amerikai életrajzi dráma – 2015

Főszereplők: Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carell, Sienna Miller, Vanessa Redgrave. Operatőr: Greig Fraser Látvány: Jess Gonchor. Írta: E. Max Frye, Dan Futterman Rendezte: Bennett Miller

Mozibemutató: 2015. január 29. Forgalmazza az InterCom.

A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthère du Pont (Steve Carell)

Foxcather – Filmajánló

A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja.

A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthère du Pont (Steve Carell) bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért – egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér (Mark Ruffalo, Channing Tatum) közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig. De a történetnek még akkor sincs vége.

Két olimpiai birkózó testvér (Mark Ruffalo, Channing Tatum)

A Pénzcsináló és a Capote rendezője előző két filmjével Oscar-díj közelbe juttatta a főszereplőit, és a szakmai előrejelzések szerint Steve Carell pályáját is alapvetően átalakíthatja ez a különleges alakítás! Az eddig főképp komikusi szerepekben látott színész hatalmas orrot kapott, de a szinte bohóccá maszkírozott Carell ezzel együtt emlékezetes alakítást tett oda a vászonra!

Foxcatcher – trailer

Mi az a Foxcatcher?

A paranoid skizofréniában szenvedő John du Pont egy Team Foxcatcher névre hallgató birkózó képzést és -csapatot hozott létre Pennsylvania-ban örökölt birtokán, ahol aztán 1996-ban… A többi a filmből kiderül!

 

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Foxcatcher amerikai életrajzi film (2015) - dráma | Filmrakat.hu