Film készül Sir Elton Johnról

> Filmrakat.hu | 2014. július 27. vasárnap

Elton John többszörös Grammy-díjas zeneszerző, zenész és énekes – írják róla. Gyakran írnak a lapok másságáról, arról, hogy 1998-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte és hogy kilábalt korábbi drogfüggőségéből. Most mindezt megnézhetjük majd filmen is.

Hirdetés:
Az Elton John-film a születésétől a kilencvenes évekig dolgozza fel a sztár életét

Az Elton John-film a születésétől a kilencvenes évekig dolgozza fel a sztár életét

Születésétől a kilencvenes évekig, elvonókúrájáig dolgozza fel Elton John életét a Rocketman című film, amelynek forgatókönyvét Lee Hall írja.

 “Régóta dolgozom Eltonnal” – mondta el a Billy Elliot című film Oscar-jelölt forgatókönyvírója a BBC Radio 4  adásában. Hall beszámolt róla, hogy Tom Hardy alakítja majd a zenészt a filmben és a történetből pályafutása zökkenői sem maradnak ki.

{adinserter 11}

A zenész korábban maga is elismerte, hogy drogfüggősége “szörnyeteggé” változtatta. Az elvonókúrára a kilencvenes években szánta rá magát, azt követően új lendületet vett pályafutása, és béranyától két gyermeke született, akiket társával, David Furnishsel nevel.
Hall elmesélte, hogy az énekes teljes betekintést adott neki életébe a forgatókönyv írásakor. Házába is elvitte, és megmutatta neki egy széfben őrzött személyes naplóit, amelyeket el is olvashatott. “Ugyanakkor a forgatókönyvhöz egyszer sem fűzött kommentárt és egyáltalán nem avatkozott bele” – tette hozzá.

Hall a 2000-ben bemutatott Billy Elliot című filmből később musicalt is írt, amelynek zenéjét Elton John szerezte. A zenés darab kilenc éve fut a londoni West Enden. Ez a sikeres együttműködés vezetett a Rocketman című film születéséhez, amelyben a zenész executive producerként szerepel.

ELton John életéről szóló  produkciót 2014 végén kezdik forgatni.

Hall a rádióinterjúban arról is beszélt: minél tovább foglalkozik a filmmel, annál erősebben érzi az Elton John és a munkáscsaládból származó, de balettről álmodó Billy Elliot története közötti párhuzamot.

“Minél többet beszélgettem Eltonnal, annál világosabb volt, hogy ő Billy Elliot. Úgy 13 éves korától járt az akadémiára, ahol klasszikus zongoraművésznek tanult, aztán felfedezte Elvis Presleyt, a többi pedig már történelem” – mondta Hall.

Forrás: MTI BBC

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Film készül Sir Elton Johnról - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + három =