Férfiak és csirkék (2016) dán filmvígjáték

Szerző | 2016. január 19. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Férfiak és csirkék Anders Thomas Jensen kultrendező legújabb filmje, aki korábban olyan filmeket rendezett, mint a Zöld hentesek, az Ádám almái és a Gengszterek fogadója. Jensen korábbi filmjeiből ismert groteszk, abszurd humora ezúttal is visszaköszön, és a fekete humorban a rendező messzebbre merészkedik, mint valaha. Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hirdetés:

Férfiak és csirkék (16)
Színes, feliratos, dán fekete komédia, 2016, 104 perc

Eredeti cím: Mænd & høns
Írta és rendezte: Anders Thomas Jensen. Producer: Kim Magnusson, Tivi Magnusson Fényképezte: Sebastian Blenkov Vágó: Anders Villadsen
Szereplők: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, David Dencik, Søren Malling, Nicolas Bro

Országos bemutató: 2016. február 18. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Férfiak és csirkék

Férfiak és csirkék – filmajánló

Gabriel (David Dencik) és Elias (Mads Mikkelsen) hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nők és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük. Megismerkednek a polgármesterrel, és annak lányával, aki utálja az életét, önmagát, a családját és a szigetet, és egyébként is kicsit neurotikus nő. A szülői házban aztán egy csomó állat mellett olyan hibbant emberekkel is találkoznak, akikről nemcsak az derül ki, hogy testvéreik, de ismerik az eltitkolt igazságot a családjukról és önmagukról is.
Férfiak és csirkék dán komédia plakátja

A Férfiak és csirkékben a kortárs skandináv színjátszás krémje szerepel: többek között Jensen állandó színésze, a világhírű Mads Mikkelsen, valamint a Q-ügyosztály filmjei révén ismert Nikolaj Lie Kaas (Nyomtalanul, Fácángyilkosok) játssza a főszerepet a filmben. Anders Thomas Jensen a rendezései mellett Dánia egyik legfontosabb forgatókönyvírója, aki olyan filmek forgatókönyvét szerezte, mint Susanne Bier Hogy szeretsz?, Egy jobb világ, Csak a szerelem számít, és Második esély című filmjei. A Dogma-mozgalommal induló Jensen a skandináv film egyik legjelesebb alkotója.

Férfiak és csirkék – trailer

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Férfiak és csirkék (2016) dán filmvígjáték - vígjáték | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × három =