Félelem és paranoiás őrület

> Filmrakat.hu | 2013. július 4. csütörtök

Premier előtt Az osztag ( The Squad /El páramo – hazai bemutató 2013. július 25.) című horrorfilm, melyben a félelem és a borzongás paranoiás őrületbe csap át.

Hirdetés:

A kolumbiai hegyekbe épített katonai bázis nem felel a központ hívásaira, ezért egy kilenc fős katonai csapat elindul, hogy kiderítse mi történt. Gerilla támadástól tartanak, ám amit a bázison tapasztalnak az a legmerészebb rémálmaikat is felülmúlja.

A filmet Jaime Osorio Marquez rendezte.

Az osztag: a félelem és a borzongás paranoiás őrületbe csap át

Az osztag: a félelem és a borzongás paranoiás őrületbe csap át

Szép lassan elhatalmasodik mindenkin a félelem

Az osztag sok viszontagság után eléri a bázist, de halottakon kívül semmi mást nem találnak. A holtakon túl a Gonosz jelenlétére figyelmeztet az is, hogy az egyik indián származású katona mágikus szavakat, varázsigéket fedez fel a falakra írva. A helybéliek csinálják ezt azért, hogy Gonoszt távol tartsák az otthonuktól.

Az osztag sok viszontagság után eléri a bázist

Az osztag sok viszontagság után eléri a bázist

A kis csapat a bázis fogja lesz: egyik társuk súlyosan megsérül, a hegyekre pedig áthatolhatatlan köd ereszkedik, melyben lehetetlen tájékozódni. Aztán találnak egy befalazott boszorkányt, majd egyik katonát meggyilkolják. Szép lassan elhatalmasodik mindenkin a félelem, ami hamarosan rettegésbe csap át…

Szép lassan elhatalmasodik mindenkin a félelem

Szép lassan elhatalmasodik mindenkin a félelem…

Katonai horror

A horrorfilmek kedvelői alapvetően kétféle típusba sorolják műfajuk alkotásait. Vannak az emberekre vizuálisan ható filmek és vannak a lelket pszichésen megdolgoztató alkotások. Természetesen nem éles az átmenet a két típus között, Az osztag például mindkét módszert alkalmazza arra, hogy a félelem és a rettegés átragadjon a film nézőire is.

Az osztag vonatkozásában leggyakrabban a katonai horrort emlegetik

Az osztag vonatkozásában leggyakrabban a katonai horrort emlegetik

Természetesen további, vagy más szempont szerint is osztályozhatók a horrorfilmek, Az osztag vonatkozásában leggyakrabban a katonai horrort emlegetik, mint a film műfaji besorolását. Az ilyen filmek lényege, hogy katonai akció közben történik valami véres, előre nem látható, nem tervezhető esemény, ami rettegést kelt a katonákban. Az osztag tagjai ebben a filmben olyan erős stresszhelyzetnek vannak kitéve, ami rendkívüli pánikot kelt. Vajon túlélik az elszigetelt bázis véres poklát? Minden kiderül július végén a mozikban.

Szinkronos filmelőzetes

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Félelem és paranoiás őrület - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 + tizenhárom =