Fekete kalap lett a Cyberből

Szerző | 2014. augusztus 12. kedd

A nyugati tömegkultúrában a főgonoszok gyakran fekete kalapot viselnek, talán ez adta az ötletet a Chris Hemsworth főszereplésével készülő kiberterroristás film alkotóinak, hogy legyen a film címe: Blackhat (Fekete kalap).

Hirdetés:
Blackhat a Comic Con-on: Chris Hemsworth és Michael Mann

Chris Hemsworth és Michael Mann

Először nem volt címe Chris Hemsworth új filmjének, aztán elkeresztelték Cybernek, most viszont megvan a végleges változat: Blackhat. A szó jelentése fekete kalap, és az internet világában a rosszindulatú hackert jelölik vele annak alapján, hogy a nyugati tömegkultúrában a főgonoszok gyakran fekete kalapot viselnek.

{adinserter 11}
A történet szerint egy lebukott hackert (Chris Hemsworth) felkér a titkosszolgálat, hogy segítsen felgöngyölíteni egy kiberterrorista-hálózatot, amely azzal zsarolja a kormányt, hogy leolvaszt egy atomerőművet. A terroristák utáni hajsza globális, azaz a hősök több kontinensen is végigszáguldanak, és a történet érdekessége, hogy az amerikai és a kínai titkosügynökök szorosan együttműködnek, amire hollywoodi filmekben elég kevés példa volt eddig.

A film rendezője a thriller nagymestere, Michael Mann (Szemtől szemben, Collateral – A halál záloga). Blackhat – hazai bemutató: 2015. január 29.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Fekete kalap lett a Cyberből - Filmek | Filmrakat.hu