Exodus – Istenek és királyok

By | 2014. szeptember 15. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Exodus – Istenek és királyok. Ridley Scott filmje a világ egyik legismertebb történetét, a bibliai Mózes felemelkedését meséli el, gyors akciójelenetekben gazdag, modern látványvilágú fantasy/kalandfilmként. Filmajánló a Filmrakatban.

Exodus – Istenek és királyok (+12)
2014 – színes amerikai fantasy akciófilm

Eredeti cím: Exodus
Főszereplők: Aaron Paul, Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, John Turturro. Operatőr: Dariusz Wolski. Látvány: Arthur Max. Írta: Bill Collage, Adam Cooper, Steven Zaillian. Rendezte: Ridley Scott

Mozibemutató: 2014. december 11. Forgalmazza az InterCom.

Exodus - Istenek és királyok

Exodus – Istenek és királyok » Filmajánló

A világ egyik legismertebb történetében Mózest a fáraó lánya menti ki a Nílusból és hercegként neveli fel. A férfi gyilkol, menekülése közben találkozik az Úrral. Szembefordul az istenkirállyal, és végül kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból… de az Ígéret Földjére már nem léphet be.

Mózes és Ramszesz

A hatalmas költségvetéssel készülő, látványos film nem biblia képeskönyv lesz: alkotói gyors akciójelenetekben gazdag, modern látványvilágú fantasy/kalandfilmként jellemzik, mely sokkal közelebb áll a 300-hoz és A rettenthetetlenhez, mint a klasszikus bibliai adaptációkhoz. Erről gondosodik a nagy költségvetésű, látványos filmek egyik legnagyobb szakértője, A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász, a Gladiátor és a Mennyei királyság rendezője, Ridley Scott, valamint válogatott színészcsapata, melyben Mózest Christian Bale, Ramszesz fáraót Joel Edgerton, az apját John Turturro, az anyját Sigourney Weaver alakítja. A forgatókönyv végső formáját a Schindler listája, a New York bandái és A tetovált lány Oscar-díjas írója készítette el.

Nagy költségvetésű, látványos film

Az Exodus az év szuperprodukciója!

http://youtu.be/_5dyEmCo8nI

Ha tetszik, jelezd nekünk: