Erről a díjról szívesen lemondott volna Nicole Kidman

By | 2015. február 18. szerda

Grace - Monaco csillaga - Jelenetkép 2Kicsit furcsa díjnak hívni azt a valamit, amivel a legrosszabbat jelölik meg, de a film világában már csak így dukál. 2015-ben Nicole Kidman kapta a legrosszabb színésznő díját a brit citromdíjak átadásán, a Grace: Monaco csillaga című filmben nyújtott játékáért.

Hirdetés:

A csapnivaló filmeket és rémes színészi játékot díjazó BARFTA Awards ceremóniát – az amerikai Arany Málna-díjátadó brit változatát – a filmipar legjobbjait jutalmazó BAFTA-díjátadó után rendezik Nagy-Britanniában. A gála szervezői elégedetten jegyezték meg, hogy “igazán bő termés volt a rémes filmekből”.

A Grace: Monaco csillaga című produkció a monacói herceghez férjhez menő amerikai színésznőről már cannes-i bemutatóján is kacajra fakasztotta a közönséget és letaglózta a kritikusokat. A BARFTA ítészei szerint a film, amelyben “egy elszánt nő harcol azért, hogy a szupergazdagoknak ne kelljen adót fizetniük” annyira rossz volt, hogy szinte visszasírták a tavalyi győztest, a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmet – olvasható a The Independent brit napilap honlapján.

A legrosszabb brit film díja a Mázli, a csodakutya című alkotásnak jutott. A BARFTA indoklásában úgy fogalmazott: “ez a film egy kutyáról szól, amely egy tévéműsorban táncol. Isten segítsen rajtunk”. A kutya hangját kölcsönző David Walliams esélyes volt legrosszabb színész díjára, ám azt végül Simon Pegg kapta a Hector and the Search for Happiness című filmért, mert játékával ő lett “a filmtörténet legarcbamászóbb főszereplője”.

Annie – jelenetfotó:

Annie (Quvenzhané Wallis) árva, és élvezi.

Az Annie című családi dráma a legrosszabb amerikai film díját vitte el, mert olyan elviselhetetlenül édes, hogy “csupán a megtekintése kettes típusú diabéteszhez vezethet” – hangsúlyozták a szervezők.

A BARFTA-díjakról szavazó tagság ismert brit filmkritikusokból és a filmipar képviselőiből áll. A titkos szavazással odaítélt díjakat 2013 óta osztják ki, az idei év negy vesztese (nyertese?) Nicole Kidman…

Forrás: MTI | The Independent 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk: