Elvette a zenét a Birdman alól Michael Keaton?

By | 2015. február 20. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Michael Keaton színész a Birdman főszerepébenTudjuk, hogy egy jó filmzene mennyire megnöveli a filmélményt, épp ezért érthetetlen, hogy Michael Keaton miért szervezett egy zene nélküli vetítést a Birdman című filmnek. Pedig a magyarázat pofon egyszerű: az eredeti filmzenét valami más hangzással helyettesítette.

A világ visszafojtott lélegzettel figyeli az egyre izgalmasabb versenyt: az Amerikai Filmakadémia tagjai már leadták a szavazatukat, de csak vasárnap derül ki a végeredmény – az idei Oscar-díjazottak listája.

Az biztos, hogy a Birdman (16) az egyik legesélyesebb versenyző: kilenc Oscarra jelölték és számtalan más díjat kapott eddig. Ám az alkotói nem pihennek – már átvett és remélt – babérjaikon. A rendező, Alejandro González Iñárritu a gálára persze hazautazik, de addig is az utolsó pillanatig forgatja British Columbia vadonjában új westernfilmjét Leonardo DiCaprio és Tom Hardy főszereplésével.

Michael Keaton, a Birdman főszereplője pedig a film szintén legendássá vált (és díjesélyes) zeneszerzőjével, Antonio Sanchez-zel szervezett különleges Birdman-vetítést. Az egy snittből álló színházi vígjátékot ugyanis végig egy vad dobszóló kíséri. Most a Los Angeles-i ACE moziban zene nélkül vetítik a filmet: Antonio Sanchez egy hatalmas dobfelszerelés és egy kis monitor segítségével élőben dobol a képek alá; körülbelül abban a szellemben, ahogy a némafilmek korában a vászon alá telepedett mozizongorista kísérte helyben a műsort. Hogy ez Keaton ötlete volt, vagy a zeneszerzőé? Nem tudni, de minden esetre furcsa kísérlet, az biztos!

Az első vetítés azonban olyan sikeres volt, hogy a szervezők újabb dobos-filmes előadásokat terveznek: ha vasárnap a film Oscar-díjat nyer, egész biztosak lehetnek a teltházban.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 + tizennyolc =

Címlapról

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább

Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon
Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing )című szatírájához...
Tovább

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább