Elmont, a királyi gárda hadnagya

Szerző | 2013. március 29. péntek

Obi-Wan Kenobi és Elmont lovag.

Skócia szülötte Ewan McGregor akinek a nevét először az 1996-ban készült Trainspotting után írták be a legnagyobb producerek a noteszukba, aztán a Star Warsban alakította a fiatal Obi-Wan Kenobit, ami az egyik legismertebb skóttá tette. Az óriásölő [+12] (Jack the Giant Slayer, már a mozikban) című filmben Elmont, a királyi gárda hadnagya: ő vezeti azt a különleges alakulatot, amely behatol az óriások jól őrzött földjére.

Hirdetés:
Az óriásölő: Ewan McGregor (Elmont), Nicholas Hoult és Eleanor Tomlinson

Ewan McGregor (Elmont), Nicholas Hoult és Eleanor Tomlinson Az óriásölőben

Elmont lovag a királyi testőrök elit csapatát vezeti, ugyanakkor az uralkodó családjának biztonságáért is felel. Utóbbi feladata azzal jár, hogy ideje nagy részét Isabelle hercegnő keresésével tölti. Komolyan veszi dolgát, ami cseppet sem könnyű, hiszen a lány szívesen kóborol el álruhában és ismeri az összes titkos kijáratot a várból!

Különbségek

A két film persze sok mindenben különbözik is, McGregor azonban így látja őket:

A legjobb filmek igazából tündérmesék – vélekedett, amikor a Total Film újságírójával beszélgetett. – A Star Wars is az, van benne varázsló meg hercegnő is. Minden figurának megvan a pontos helye és feladata benne.

Az óriásölő harcosaként McGregor talán a film egyik legszerethetőbb, de biztosan a leghumorosabb alakja. Stanley Tucci pedig – aki bár emberméretű, mégis az óriások élére állva akarja meghódítani a világot – klasszikus főgonoszt játszik.

Az óriásölő plakát

Az óriásölő plakát

Hasonlóság a Star Wars és Az óriásölő között

Ez a film látványos, izgalmas és kalandos, a mélyén valahol mégis tündérmese: úgyis játszottuk. Nem próbáltuk megmutatni a valós élet kis igazságait – magyarázta az Elmont szerepét alakító McGregor. – Itt nagy kalandokra, nagy érzelmekre volt szükség. Szóval, ez az azonosság a Star Wars és Az óriásölő között. Meg a zöld vászon: forgatás közben rengeteg időt töltöttem hatalmas zöld falak előtt, miközben a levegőnek beszéltem. Aztán az első vetítésen megláttam, hogy milyen félelmetes ellenséggel néztem bátran szembe.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Elmont, a királyi gárda hadnagya - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 3 =