Egy meglepően beteges és gonosz film

By | 2015. május 1. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)
Guillermo Del Toro romantikus horrorfilmje

Guillermo Del Toro gótikus horrorfilmje rémisztően gonosz

Nem mi találtuk ki – sosem minősítenénk így egy filmet -, a Bíborhegy rendezője mondta azt a saját filmjéről, hogy beteges és gonosz. A rémisztő horrorfilmet életműve csúcspontjának tartja. Lássuk miért vélekedik így!

Korábban hírt adtunk róla, hogy Stephen King – a horror műfaj egyik koronázatlan királya –  a világ legjobb horrorfilmjei közé sorolta Guillermo del Toro rendező legújabb művét, a Bíborhegyet. Ennél jobb reklám nem is kell, ám a mexikói rendező most mégis rátett egy lapáttal.

Legújabb interjújában azt mondja, meglepően beteges és gonosz a film, amelyet bevallottan életműve eddigi csúcsának tart. Del Toro azt is elárulta, hogy gótikus horrorokon nőtt fel, ezért ez a kedvenc műfaja, s természetesen a Bíborhegy is ennek jegyében fogant. A cselekmény egy omladozó észak-angliai kúriában zajlik, ahol egy különös testvérpár él (Jessica Chastain, Tom Hiddleston). Beköltözik a férfi fiatal felesége, egy írónő (Mia Wasikowska), aki lassan sejteni kezdi, hogy férje nem az, aminek látszik. A negyedik főszereplő Charlie Hunnam, aki az írónőbe halálosan szerelmes fiatal orvost játssza. A színész elárulta, több felkérést is lemondott, amikor del Toro felajánlotta neki a szerepet, mert a forgatókönyv olvastán tudta, hogy élete egyik legnagyobb szakmai lehetőségét kapta meg.

Hogy valóban annyira rémisztőre sikerült-e del Toro gótikus horrorja, az csak 2015. októberében derül ki a hazai mozikban.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + kilenc =