Egy hölgy Párizsban

Szerző | 2013. március 25. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Korunk egyik legnagyobb élő francia színésznője, Jeanne Moreau (Frida) játssza az Egy hölgy Párizsban (Une estonienne à Paris) című észt-francia film főszerepét. Szerepe szerint magányos, idős nő, akihez Észtországból, szülőhazájából érkezik gondját viselni Anne (Laine Mägi észt színésznő), hogy élete végéhez közeledve ne szenvedjen szükséget semmiben.

Hirdetés:
Egy hölgy Párizsban: főszerepben Jeanne Moreau

Egy hölgy Párizsban: főszerepben Jeanne Moreau

Az észt rendező története tele van humorral, érzelemmel és arra hívja fel a figyelmet, hogy a magány és az öregség ellenére a szerelem sohasem hal meg teljesen.

Egy hölgy Párizsban [+12]

Észt-francia film

Rendező:Ilmar Raag
Forgatókönyv:Ilmar Raag, Agnès Feuvre, Anne Machebœuf
Operatőr:Laurent Brunet

Szereplők:

Frida: Jeanne Moreau
Anne: Laine Mägi
Stéphane: Patrick Pineau

Bemutató: 2013. április 4.
Forgalmazó: Cirko Film

Összefoglaló: Egy hölgy Párizsban

A középkorú Anne – aki korábban franciául tanult – édesanyja halála után elhagyja Észtországot, hogy egy sok éve Párizsban élő idős észt hölgy gondját viselje. Megérkezésekor kénytelen azzal szembesülni, hogy jelenléte nem kívánatos. Frida, aki számára már csak Stéphane, egykori fiatal szeretője figyelme a fontos, minden lehető módon igyekszik Anne-t elkedvetleníteni.

Egy hölgy Párizsban: Anne és Frida

Egy hölgy Párizsban: Anne és Frida

Anne csodálja Fridát, aki a számára a tökéletes párizsi nőt testesíti meg, ezért a maga módján próbálja az idős asszony ellenszenvét legyőzni. Észtországbeli kis városában Anne sosem élhetett volna meg egy szerelmi kalandot, ahhoz Párizsba kellett jönnie. A nő hatására az idős Fridában ismét feléled az örök hódító érzése.

Ilmar Raag rendező a színésznőkről

Az Egy hölgy Párizsban (Une estonienne à Paris) tulajdonképp két hölgy és egy férfi körül játszódó eseményeket dolgoz fel. Ilmar Raag így vélekedik a főszerepeket játszó színészeiről:

Anne-t egy észt színésznő Laine Mägi játssza, akivel már dolgoztam együtt. A szerep kedvéért tanult meg franciául. A nyelv nem ismerete alárendelő viszonyba helyezi Fridához képest, ami hozzájárul a figura alávetettségéhez. Egyébként Laine Mägi nagyon erős belső világot képes kifejezni és igazi melankóliát hordoz magában.

Vele szemben Fridát Jeanne Moreau személyesíti meg, hatalmas színésznő, aki képes az élete végéhez közeledve a saját bizonyosságait összetörni látó karakter fontos elemét alkotó törékenység megjelenítésére.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Egy hölgy Párizsban - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 1 =