Eddie Redmayne: “aludni is alig tudtam…”

By | 2015. január 16. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Teljes pánikban forgatott A mindenség elmélete című film főszereplője Eddie Redmayne, de úgy látszik megérte! A friss Arany Glóbusz-díjas sztár arról beszél, mennyire megviselte a fiatal és egészséges, valamint az idős és nagyon beteg Hawking professzor szerepe.

Stephen Hawking szerpében Eddie Redmayne, partnere Felicity Jones

Arany Glóbuszt kapott Eddie Redmayne, A mindenség elmélete című film főszereplője, aki a világhírű asztrofizikust, Stephen Hawkingot formálja meg a filmben. A brit színész a díj átvételekor a köszönőbeszédben háláját fejezte ki James Marsh rendezőnek, aki naponta fogta a kezét, amikor rátört a pánikroham. Erre a kijelentésre sokan felkapták a fejüket – Redmayne később meg is magyarázta, mire gondolt. Interjút adott az Interview magazinban Jennifer Lawrence-nek, és őszintén beszélt arról, hogy valóban teljes pánikban volt a forgatáson. Túlságosan nagynak érezte ugyanis a feladatot, hiszen a világ egyik legnagyobb zsenijét kellett alakítania, aki súlyos betegségben, amiotrófiás laterálszklerózisban szenved, ami az idegrendszer megállíthatatlan leépülését idézi elő.

Mire a forgatás megkezdődött, már tíz kilót fogytam, annyira ideges voltam – mondta a színész. – Ez voltaképpen még kapóra is jött, mert Stephen Hawking is nagyon sovány lett a betegség miatt, de az állandó idegfeszültség nagyon megviselt, aludni is alig tudtam. A soványsággal ennek ellenére akadtak gondok. Nem időrendi sorrendben forgattunk, előfordult, hogy reggel a fiatal Hawkingot játszottam, délután pedig az idős tudóssal vettünk fel jelenetet. Érzékeltetni kellett a különbséget, amit a jelmeztervező, a maszkmester és a kellékes zseniálisan oldottak meg. Amikor az idős Hawkingot kellett alakítanom, a sminkes trükkök mellett nagyobb inget adtak rám és nagyobb tolószékbe ültettek, így érzékeltették, hogy a tudós fizikai leépülése már előrehaladott állapotban van.

Eddie Redmayne alakításával bekerült a 2015-ös Oscar-díj jelöltek közé!

A mindenség elmélete című film (eredeti címe: The Theory of Everything) hazai bemutatója 2015. január 22-én lesz.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább