Denzel Washington életműdíjat kap

> Filmrakat.hu | 2014. augusztus 15. péntek

Tudomásunk szerint az Oscar-díjas Denzel Washington még nem kapott semmilyen díjat az eddigi életművéért, most San Sebastianban ezt az elismerést is megkapja. Filmsztárok a Filmrakatban: Denzel Washington.

Hirdetés:
Robert McCall (Washington) ex-kommandós

Denzel Washington legújabb filmjében

Denzel Washington véresen védi az igazságot új filmje A védelmező (+16) (The Equalizer, hazai bemutató: szeptember 25.) képsorain, és ugyan a bemutató még várat magára, máris díjat vehet át érte: a spanyolnyelvű világ legrangosabb filmfesztiválján, San Sebastianban idén ő kapja az életműdíjat. Szerintünk megérdemli, hisz a legjobb filmekben nyújtott kiváló alakításaival örökre beírta magát a filmtörténelembe.

Szeptember 19-én A védelmező gálavetítésével kezdődik a fesztivál: az ünnepélyes eseményen természetesen ott lesz Washington és a film rendezője, a színész régi barátja, Antoine Fuqua – akivel együtt készítették A kiképzés-t: a Los Angeles legveszélyesebb vidékén játszódó thriller Oscar-díjat hozott főszereplőjének.

{adinserter 11}

Szakmai körökben már A védelmező-t is úgy emlegetik mint az idei Oscar-verseny egyik esélyesét: a vad akciójelenetekben bővelkedő film egyszerre ígérkezik a fesztiválok és a nézők kedvencének.

– A védelmező-ben Denzel egészen más figurát játszik, mint A kiképzés-ben – tiltakozott az összehasonlítás ellen a rendező. – Ott nagyszájú volt, itt hallgatag. Ott azt hittük, mindent tudunk róla, itt senki nem tud róla semmit. Titokzatos, a homályban él, szinte néma és tele van mániával. És egyszerre küzd a múltjával meg a jelenével…

A védelmező (+16)  hazai bemutatója 2014.  szeptember 25.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Denzel Washington életműdíjat kap - Sztárhírek | Filmrakat.hu