Délibáb

> Filmrakat.hu | 2014. szeptember 18. csütörtök
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

Délibáb – Hajdú Szabolcs filmje. A magyar pusztán, a Hortobágyon forgatott film témája a modern kori rabszolgatartás, műfaja neowestern. Filmajánló a Filmrakatban.

Hirdetés:

Délibáb - modern kori rabszolgaság

Délibáb
2014 – színes magyar dráma / akciófilm

Rendező: Hajdu Szabolcs
Zeneszerző: Billy Martin. Operatőr: Nagy András. Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina. Producer: Kovács Gábor, Taschler Andrea. Látványtervező: Rajk László. Hangmérnök: Balázs Gábor Vágó: Politzer Péter

Szereplők: Isaach De Bankolé, Răzvan Vasilescu, Török-Illyés Orsolya, Dragoş Bucur, Polgár Tamás

Hazai bemutató dátuma: 2014. november 13. Forgalmazza az A Company Hungary Kft.

Délibáb – Filmajánló

{adinserter 4}

A magyar pusztán játszódó film egy afrikai futballista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a hatóságok elől egy eladott mérkőzést követően. Francis egy világtól elzárt tanyán talál menedéket mélyen a puszta szívében, ám hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában egy modern kori rabszolgatelep. Megjelenésével felkavarja a helyiek életét, az apátiába süllyedt foglyok a megmentőt, a kiskirályként uralkodó Cisco a riválist látja benne. Francis azonban nem vágyik a hős szerepére, az első adandó alkalommal menekülni próbál, de a puszta csalóka tájain lehetetlen eligazodni. Szökési kísérlete miatt a rabszolgák közé kerül, és akaratán kívül mégis lázadó válik belőle.

Francis nem vágyik a hős szerepére

Életének legkeményebb meccse kezdődik, melynek tétje nemcsak a szabadság, hanem maga a túlélés. A Délibáb a magyar mozi hagyományait és a western műfaját ötvöző mese a mai Magyarországról, rasszizmusról, egyenlőségről, hatalomról, szabadságról.

Délibáb filmelőzetes

http://youtu.be/Z8CVExCR2iQ

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Délibáb - akció | Filmrakat.hu