Délibáb világpremier Torontóban

> Filmrakat.hu | 2014. szeptember 3. szerda

Hajdu Szabolcs rendező Délibáb című filmjének világpremierje szeptember 5-én lesz a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF), a hazai bemutató időpontját pedig november 13-ra tűzték ki az alkotók.
{adinserter 11}

Hirdetés:

A világpremieren részt vesznek a film hazai és külföldi alkotói: Hajdu Szabolcs rendező, Isaach De Bankolé főszereplő, Taschler Andrea producer, Jim Stark koproducer, Billy Martin zeneszerző.
Délibáb magyar film - jelenetfotó

Hajdu Szabolcs, a Délibáb rendezője a torontói premier kapcsán hangsúlyozta:

Hosszú és nehéz munkafolyamaton vagyunk túl, és nagyon nagy megkönnyebbülést érzek, hogy végre bemutathatjuk ezt a filmet. A torontói bemutató különlegessége, egyben furcsasága, hogy soha nem fordult még elő velem, hogy egy általam készített filmet nem Magyarországon mutatunk be először. Az alkotók nagy része is csak novemberben, a torontói világpremier után két hónappal fogja látni a Délibábot.”

A Délibáb hazai bemutatójával kapcsolatban Szabó Attila, az A Company Hungary, a film magyar forgalmazójának ügyvezető igazgatója elmondta:

Büszkeséggel tölt el minket, hogy röviddel a torontói szereplést követően, 2014. november 13-án cégünk mutathatja be országszerte Hajdu Szabolcs legújabb alkotását. Terveink szerint, mind a legnagyobb multiplex mozikban, mind az országos art-mozihálózatban látható lesz a Délibáb című film.

A Délibáb a magyar pusztán játszódik és egy afrikai futballista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a hatóságok elől egy eladott mérkőzést követően. Francis egy világtól elzárt tanyán talál menedéket mélyen a puszta szívében, ám hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában egy modern kori rabszolgatelep.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Délibáb világpremier Torontóban - Filmek | Filmrakat.hu