Darabolós gyilkosok

By | 2013. február 15. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Darabolós gyilkosok a főszereplői a hamarosan bemutatandó vígjátéknak, az Izomagyaknak  (Pain & Gain, hazai bemutató 2013. június). Magyar vonatkozású, megtörtént eseményeken alapul a sztori, melyet a Mark Wahlberg,  Dwayne „The Rock” Johnson kettős és Michael Bay rendező próbál meg filmre vinni.

zomagyak (Pain & Gain) 2

Darabolós gyilkosok?

A darabolós gyilkosok története

A történet röviden annyi, hogy 1995-ben miami testépítők elraboltak, megkínoztak és meggyilkoltak egy magyar származású párt, akik telefonszexszel tettek szert 10 millió dolláros vagyonra. A holttesteket feldarabolták, részben elégették, és megpróbáltak megszabadulni a maradványoktól, de a hatóságok gyorsan elfogták a tetteseket, és a bíróság halálra ítélte a darabolós gyilkosokat.

zomagyak (Pain & Gain) 3

Mark Wahlberg, Dwayne Johnson és Anthony Mackie

Talán a cím is utal egy kicsit arra, hogy a darabolós gyilkosok történetéből hogyan kerekedhet egy akcióvígjáték, holott maga az eset abszolút nem vicces. A szteroidokkal turbózott izomagyak  elképesztő ügyetlenségről és naivitásról tettek tanúbizonyságot, ezért történetük egyszerre rémes, abszurd és vicces.

Mark Wahlberg az Izomagyakról

A film borotvaélen táncol, mert meg kellett találnunk a megfelelő egyensúlyt – magyarázza Wahlberg. – A testépítők elképesztően szörnyű dolgokat művelnek, de közben megpróbáljuk mégis valahogy szerethetőnek ábrázolni őket. A színészi játék ennek érdekében finoman rétegzett.

zomagyak (Pain & Gain) 1

Izomagyak várhatóan idén júniusban

Az Izomagyak annyira szívügye volt Michael Bay rendezőnek, hogy szabályosan sarokba szorította vele a Paramount stúdiót. Kikötötte ugyanis, hogy két Transformers-film között mindenképpen meg akarja csinálni ezt a kis gyöngyszemet, mert a kasszasikerek mellett szakmai elismerésre vágyik. Egyébként a darabolós gyilkosokról szóló sztorinak köszönhető, hogy Wahlberg lett az előkészületben lévő Transformers 4 főszereplője: közeli barátok lettek Bay-jel a forgatáson.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − kettő =

Címlapról

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább

Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon
Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing )című szatírájához...
Tovább

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább