Dal Marionnak

> Filmrakat.hu | 2013. április 4. csütörtök
Hirdetés:

Egy csodálatos emberi kitárulkozás története a Dal Marionnak (Song for Marion) című romantikus film, melyben egy öregember (Terence Stamp) változik át szemünk láttára felesége (Vanessa Redgrave) betegsége és a fiatal kórusvezető, Elizabeth (Gemma Arterton) hatására. Megindító, ám humorral átszőtt történet az emberi szeretetről.

Dal Marionnak: Arthur (Terence Stamp) dala csak neki szól

Dal Marionnak: Arthur (Terence Stamp) dala csak neki szól

Dal Marionnak [+12]

romantikus film

Rendező: Paul Andrew Williams
Szereplők: Gemma Arterton, Vanessa Redgrave, Terence Stamp

Hazai mozibemutató: hamarosan. 2013. július 4.
Magyarországon forgalmazza a Budapest Film

A Dal Marionnak rövid története

Arthur (Terence Stamp) zsémbes és szinte teljesen érzelemmentes öregember, aki feleségével Marionnal (Vanessa Redgrave) és fiával él együtt. Marion a helyi kórus aktív tagja, ahol különböző slágereket énekelnek, többnyire pocsékul.Az öregember rosszallóan nézi felesége hóbortját, felesleges időpocsékolásnak tartja az egészet addig, míg ki nem derül hogy Marion halálos beteg.{adinserter 16}Az asszony eleinte mindenki előtt titkolni akarja betegségét, de természetesen nem maradhat sokáig titokban hogy rákos. Amikor Elizabeth a kórusvezető (Gemma Arterton) megtudja Marion betegségét, megkéri Arthurt, hogy segítsen feleségének átvészelni ezt a nehéz időszakot. A körülmények hatására Arthur pozitív átalakuláson esik át és megszületik a Dal Marionnak.

Dal Marionnak: Elizabeth (Gemma Arterton) és Arthur (Terence Stamp)

Dal Marionnak: Elizabeth (Gemma Arterton) és Arthur (Terence Stamp)

Idősek kórusa

A film története a helyi kórus körül bonyolódik, ami tele van idős emberekkel, tulajdonképpen csak a kórust vezető Elizabeth fiatal. A tagok az énekléstől boldogok – de csak ők. Az általuk előadott slágerek általában borzalmasra sikerülnek. Ám ők hatalmas lelkesedéssel vetik magukat az éneklésbe és mindent megtesznek hogy az öregedésről ez a fiatalos hóbort elterelje a figyelmüket: együttest alapítanak, nevet keresnek neki és koreográfiát tanulnak az énekszámokhoz. Ez persze sok humoros és egyben megható jelenetet is szül, ami megadja a film alapvető báját.

Dal Marionnak: a kórus Arthurral

Dal Marionnak: a kórus Arthurral

Az öregek bájos lelkesedése

Nézzük csak meg a filmelőzetesben, amikor Elizabeth egy kis rock and rollt kér az egyik idős bácsitól, micsoda „üvöltés” szakad ki az öregből! Vagy amikor robottánc közben Timothynak beakad a nyaka! Borzalmas, de a lelkesedés magával ragadó is egyben.

A Dal Marionnak megható és egyszerre vidám története megosztotta a kritikusokat, ám azt senki nem vitatta, hogy két dologban kiemelkedőt alkotott a film. Egyrészt megmutatja, hogy miként lehet a szinte elemésztő keserűség közepette megkönnyíteni szeretteink utolsó pillanatait, másrészt összehozott két olyan színészóriást mint Vanessa Redgrave és Terence Stamp.

Feliratos filmelőzetes

Hirdetés:

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenteképek, trailerek. Dal Marionnak - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*