A csupasz arc az űrben maradt

By | 2013. november 7. csütörtök

Bajuszt visel George Clooney, aki az arcszőrzetek közül inkább ezt viseli mint a szakállt. Legutóbbi – rendkívüli sikereket elért – filmjében még bajusz nélkül lebegett az űrben ám egy készülő háborús film miatt kénytelen volt változtatni ezen.

Hirdetés:

George Clooney a bajszos műkincsvadász

Ha mostanában George Clooney kerül szóba, mindenki a világűrben játszódó Gravitáció című sci-fi-ben az életéért küzdő szkafanderes űrhajósként gondol rá – de ez a kép hamarosan megváltozhat. A világhírű színész az elmúlt évben bejárta Európát, és jól nyírt, őszülő bajszot viselt… meg egyenruhát.

Kowalsky (George Clooney) a Gravitáció című filmben

Kowalsky (George Clooney) a Gravitáció című filmben, még bajusz nélkül!

Egy német kisváros, Halberstadt 800 éves gótikus templomában, Berlin számos pontján és Angliában forgatta háborús filmjét, a Műkincsvadászok-at (Monuments Men, hazai bemutató: 2014. február), melyben nemcsak színészként, hanem rendezőként és producerként is dolgozott.

– Ritka, hogy sikerül olyan II. világháborús témát találni, amiről még senki nem készített filmet – nyilatkozta Clooney. – Márpedig a nácik által elrabolt műkincsek visszaszerzésére művészettörténészekből toborzott kommandós egység sztorija ilyen. És végre szerettem volna egy laza, könnyed filmet csinálni, amiben még sincs semmi cinizmus. De az ritka, hogy csupa jó haverból összejön egy ilyen jó csapat.

A színészgárda valóban az Ocean’s-filmek minőségét idézi: Clooney mellett Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodman, Bill Murray és Jean Dujardin is játszik benne.

Clooney nem hallgatag típus: a legapróbb műhelytitkot is szívesen megosztja a világgal:

– A szakáll öregít, azt utálom – mondta. – De a bajusz bejön. Főleg, ha katonaruhát is viselhetek hozzá.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × négy =