Csokoládé (Chocolat, francia film, 2016)

> Filmrakat.hu | 2016. február 2. kedd
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

A Csokoládé (Chocolat) igaz történet alapján készült francia film. Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és olykor vicces történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. Roschdy Zem nagyszabású, egyszerre kacagtató és megríkató filmje nem csak az elfeledett sztár portréja, hanem egy letűnt kor krónikája, melynek témafelvetései könnyedén átültethetők a kortárs környezetbe is.

Hirdetés:

Csokoládé (12)
francia film, 110 perc, 2016

Eredeti cím: Chocolat Gyártó: Gaumont

Rendezte: Roschdy Zem Forgatókönyv: Cyril Gely Fényképezte: Thomas Letellier Producer: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer Zene: Gabriel Yared Vágó: Monica Coleman

Főszereplők: Omar Sy, James Thiérrée

Magyarországi bemutató: 2016. március 10. Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

A francia film igaz történet alapján készült

Csokoládé – Filmajánló

A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott.

Főszerepben: Omar Sy

Csokoládé korának szimbolikus személye volt, aki megihlette a világhírű festőt, Toulouse Lautrec-et és feltűnt az első filmkészítőkként számon tartott Lumiére testvérek első alkotásaiban is.

Filmelőzetes


2016.03.10 Csokoládé (Chocolat, francia film, 2016)

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Csokoládé (Chocolat, francia film, 2016) - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × kettő =