Cézár otthona csimpánz rehabilitációs központ

By | 2017. június 10. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A 20th Century Fox Filmstúdió nagyon szereti a majmokat. Ennek egyik bizonyítéka az újjáéledt A majmok bolygója-sorozat, amelynek harmadik, legizgalmasabbnak ígérkező része, A majmok bolygója – Háború (War for the Planet of the Apes, hazai bemutató: július 13.) talán az emberek és majmok közötti vad konfliktus befejezéséig vezeti a nézőt.

Majmok bolyója - Háború (jelenetfotó)
A film bemutatójához közeledve a stúdió betársult a Jane Goodall Intézetbe, hogy a világhírű majomkutatónő által alapított intézményt támogatva segítse a csimpánzokat. A csimpánzok közül nagyon sokan vállnak az illegális állatkereskedelem és vadászat áldozatává.

Cézár otthona

A Kongó három szigetén és szárazföldön kialakított négy vadonatúj biztonságos területen több mint 150 elárvult kismajon nevelkedhet majd nyugodtan. Új lakhelyük úgy van kialakítva, hogy segítse a természetbe való visszailleszkedésüket, amelyből elrabolták őket, de egyúttal kialakíthassák saját közösségi életüket, amelynek szabályait az árvák nem tanulták meg. Az új csimpánz rehabilitációs központok legnagyobbikát, amely a Tchindzoulou szigeten nyílt meg, Caesar’s Home-nak nevezték el A majmok bolygója főhőse után: Caesar az első részben egy gyógyszerkísérlet alanyaként különleges intelligenciára tesz szert, és az emberszabásúak az ő vezetésével lázadnak fel emberi rabtartóik ellen: most, a harmadik részben már a bolygónk feletti uralom a tét.

– A majmok bolygója-filmeknek köszönhetően talán sokan elgondolkodnak az emberszabásúakhoz fűződő viszonyunkon – nyilatkozta az intézet alapítója, a 84 éves legendás kutató, Jane Goodall. – Fontos, hogy ezt időről időre újra végiggondoljuk. Azt hiszem, ezek a filmek segítenek ebben.

IC Press

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább