Cannes 2015 – Isabella Rossellini az egyik zsűri elnöke

By | 2015. április 11. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Cannes 2015 - Isabella Rossellini az egyik zsűri elnökeIsabella Rossellini olasz-amerikai színésznő, rendező lesz a 68. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjának második legjelentősebb versenyét, az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programot elbíráló zsűri elnöke – közölték pénteken a szervezők. A 68. cannes-i filmfesztivál hírei a Filmrakatban.

Roberto Rossellini olasz rendező és Ingrid Bergman svéd színésznő lánya Pablo Trapero argentin filmrendezőt, forgatókönyvírót, producert követi a szekció zsűrielnöki székében, akinek vezetésével tavaly a testület Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjének ítélte a kategória fődíját.

Fehér Isten - Jelenetfotó 1

Fehér Isten – Jelenetfotó

Az Un certain regard-ba a hivatalos versenyprogramhoz hasonlóan mintegy húsz alkotás kap meghívást. Mindkét szekció programját április 16-án párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Isabella Rossellini eredetileg divattervezőnek és újságírónőnek készült, mielőtt a Taviani fivérek, Norman Mailer, Robert Zemeckis, Joel Schumacher, John Schlesinger vagy épp Peter Greenaway által jegyzett filmekben szerepelt. A nemzetközi hírnevet David Lynch Kék bársony című, mára klasszikussá vált 1986-os alkotása hozta meg számára. Rendezőként Robert Redford felkérésére 2008-ban mutatkozott be a Green Porno című rövidfilmsorozattal, amelyben a rovarok szerelmi életét mutatta be.

Isabella Rosselini jelen lesz annak a dokumentumfilmnek a bemutatóján, amellyel a cannes-i fesztivál tiszteleg majd anyja, Ingrid Bergman emléke előtt. Stig Björkman rendező In Her Own Words című alkotását a nagy filmklasszikusok felújított változatait bemutató szekció, a Cannes Classics programjában vetítik. A fesztivál pedig társrendezője lesz Isabella Rossellini Ingrid Bergman Tribute című előadásának, amelyet édesanyja születésének századik évfordulójára rendez a színésznő, az apjával, Roberto Rossellinivel folytatott levelezése alapján.

A 68. cannes-i filmfesztivál május 13-án nyílik meg a francia Riviérán, és május 24-ig tart. Az Un certain regard díjait május 23-án este adják át.

Forrás: MTI 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 − 1 =

Címlapról

Kik alakítják leghitelesebben a terrortámadást megakadályozó katonákat?

Clint Eastwood (Forrás: IC Press Intercom)
2015 augusztusában egy állig felfegyverzett terrorista szállt fel a Brüsszelből Párizsba tartó gyorsvonatra. Három szabadságos...
Tovább

Nick Jonas különös módon vallotta be rajongását Dwayne Johnson iránt

Jumanji – vár a dzsungel (2017) amerikai fantasy vígjáték
A legújabb dzsungeles vígjáték premierjén érdekes vallomásnak lehettek fültanúi az összegyűlt újságírók. A Jumanji egyik...
Tovább

Szex, ex, szerelem (2017) francia filmvígjáték

Szex, ex, szerelem - No de atyám!
Hazai filmpremier: 2017. december 28. A párizsi történet főszereplőinek közös vonása, hogy életük alakulására jelentős...
Tovább