Büszkeség és bányászélet (2015) angol vígjáték

By | 2014. november 13. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Büszkeség és bányászélet (2015) angol vígjáték egy igaz történet alapján. A film arról szól, hogy a melegek és a bányászok összefognak egy közös ügy érdekében: homokosok és leszbikusok lepik el a kis walesi bányászfalut! Filmajánló a filmrakatban.

Büszkeség és bányászélet (2015) angol vígjáték

Büszkeség és bányászélet (+12)
színes, angol vígjáték – 2015

Eredeti cím: Pride
Rendezte: Matthew Warchus Forgatókönyv: Stephen Beresford Fényképezte: Tat Radcliffe Producer: David Livingstone Zene: Christopher Nightingale Vágó: Melanie Oliver

Főszereplők: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine

Országos bemutató: 2015. január. 1. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Az aktivisták nem hátrálnak meg

Büszkeség és bányászélet – filmajánló

Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.

Homokosok, leszbikusok és bányászok szállnak harcba egy ügyért!

A hamisítatlan angol vígjátékban olyan kiváló színészek remekelnek, mint az Arany Glóbusz-díjas Bill Nighy (Igazából szerelem, Időről időre), az Oscar-jelölt Imelda Staunton (Vera Drake, Demóna), a BAFTA-díjas Dominic West (300, Johnny English újratöltve) és a Sundance-díjas Paddy Considine (Világvége, Most jó). Bármilyen hihetetlen, de a Büszkeség és bányászélet igaz történet alapján készült!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább