Brad Pitt a 12 év rabszolgaság producere

> Filmrakat.hu | 2013. október 13. vasárnap

Egyesek szerint a Steve McQueen rendezte 12 év rabszolgaság – melynek egyik főszereplője a Z világháború című zombi filmjével rendkívül sikeres Brad Pitt – az Oscar-díj egyik legnagyobb várományosa. A filmet több filmfesztiválon mutatták már be sikerrel. Jelenetképek, nyilatkozatok a cikkben az idehaza jövőre bemutatandó filmből.

Hirdetés:

Brad Pitt tudja milyen filmbe fektesse a pénzét

12 év rabszolgaság - megtörtént események alapján készült amerikai film. Rendezte Steve McQueen, producere Brad Pitt.

12 év rabszolgaság – megtörtént események alapján készült amerikai film.
Rendezte Steve McQueen, producere Brad Pitt.

Az Oscar-díj egyik legnagyobb várományosaként emlegetik a Steve McQueen rendezte 12 év rabszolgaságot (várható hazai bemutató: 2014. január), ami a 38. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíjas alkotása lett, és a jelenleg is zajló 51. New York-i Filmfesztiválon is levetítésre került. A Solomon Northup 1853-as visszaemlékezésein alapuló filmről elismerően nyilatkozott mind a szakma, mind a közönség, és sokan nem csak a legjobb filmnek, de a legjobb rendezőnek, és a legjobb színésznek járó Oscar-díjjal jutalmaznák a Chiwetel Ejifor és Michael Fassbander főszereplésével készült alkotást. Torontóban az elmúlt években a Blackberry People’s Choice díjat olyan Oscar-díjas filmek kapták, mint a Gettómilliomos, A király beszéde, vagy A napos oldal, ami csak erősíti A 12 év rabszolgaság hírnevét is.

Torontóban közönségdíjas lett a film

Torontóban közönségdíjas lett a film

Ha Brad Pitt legutóbbi filmjének zajos sikerét vesszük alapul, feltehetőleg ismét jó érzékkel vállalt producerséget egy nagyszabású, sztároktól hemzsegő alkotásban, ami szintén a film leendő közönségsikerére utal.

Steve McQueen a filmről

Steve McQueen, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Shame – A szégyentelen, vagy az Éhség a Reutersnek azt nyilatkozta filmjéről:

Úgy éreztem, ezt a történetet el kell mesélnem. Egy szabad emberrel mindenki azonosulni tud…amikor elfogják, rabszolgaságba taszítják.. a néző vele együtt teszi meg ezt a könyörtelen utazást.

Az Entertainment Weekly magazin szerint el kell felejtenünk minden eddigi filmet, ami ebben a témában készült, mert ennyire sokkoló és realisztikus alkotás még nem készült a felsőbbrendűségről, és a rabszolgák sorsáról.

El kell felejtenünk minden eddigi filmet, ami eddig a rabszolgaság témáját dolgozta fel...

El kell felejtenünk minden eddigi filmet, ami eddig a rabszolgaság témáját dolgozta fel…

Brad Pitt szerint kihagyhatatlan film a 12 év rabszolgaság

Brad Pitt, aki nem csak szereplője, de producere is McQueen filmjének, a torontói vetítést követően így nyilatkozott az újságíróknak:

A 12 év rabszolgaság azon ritka filmek közé tartozik, amikor a néző egy hihetetlen átalakuláson megy keresztül. Egy nagyon különleges alkotásról van szó. Kihagyhatatlan!

A film története röviden

A megtörtént eseményeken alapuló filmben Ejiofor játssza Solomon Northup-ot, egy 1841-ben New York-ban élő színesbőrű szabad hegedűművészt, akit kétes életű munkaadója elkábít, majd elrabolja a családjától, Louisiana-ba szállítja, és eladja rabszolgának. Az összevert Northup nehezen alkalmazkodik az embertelen körülményekhez, és az életben maradáshoz szükséges új életmódhoz. Helyzete még kilátástalanabbá válik, mikor eladják őt egy szadista ültetvénytulajdonosnak, a Michael Fassbender által alakított Edwin Eppsnek (Fassbender korábban már dolgozott McQueen-el a Szégyen és a Hunger című filmekben).

A 12 év rabszolgaság 2014-ben a magyar mozikban

A 12 év rabszolgaság 2014-ben a magyar mozikban

A 12 év rabszolgaság 2014 januárjában érkezik a hazai mozikba, a főszerepekben Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbander, Sarah Paulson, Paul Dano, Brad Pitt, Lupita Nyong’o, Benedict Cumberbatch, Alfre Woodard, Paul Giamatti és Garret Dillahunt.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Brad Pitt a 12 év rabszolgaság producere - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + 16 =